Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ανίκητοι

Μήνυμα του ΚΚΕ στους Ουκρανούς κομμουνιστές και λαϊκούς αγωνιστές

Με μήνυμά του προς το ΚΚ Ουκρανίας, το ΚΚΕ χαιρετίζει τον αγώνα που έδωσαν οι λαϊκές δυνάμεις και κατάφεραν να ακυρώσουν τα ΝΑΤΟικά γυμνάσια στη χώρα. Υπενθυμίζουμε ότι ο λαός της Κριμαίας με τη διαρκή κινητοποίησή του στο λιμάνι της Θεοδοσίας, που κράτησε πάνω από 2 βδομάδες, εμπόδισε τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας υλικών που θα χρησιμοποιούνταν σε ΝΑΤΟική άσκηση. Τα δεκάδες κοντέινερ που ξεφορτώθηκαν δεν πέρασαν την είσοδο του λιμανιού. Επίσης εμποδίστηκε και η έξοδος από τα ξενοδοχεία στους 250 Αμερικάνους πεζοναύτες. Με ομάδες περιφρούρησης σε 24ωρη βάση, ο λαός υποχρέωσε τη φιλοαμερικάνικη κυβέρνηση της Ουκρανίας να ανακοινώσει τη ματαίωση της άσκησης του ΝΑΤΟ στο έδαφος της χώρας.

Στις πολύμορφες αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται επίσης η στάση που κράτησε σειρά δημοτικών συμβουλίων της περιοχής και το Συμβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, που κήρυξαν τις περιοχές τους «απελευθερωμένες από το ΝΑΤΟ».

Στο μήνυμα λοιπόν, που υπογράφει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται:

«Χαιρετίζουμε τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις του λαού της Κριμαίας, που οδήγησαν στην ακύρωση των στρατιωτικών γυμνασίων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Οι κυρίαρχοι κοινωνικο-πολιτικοί κύκλοι της Ουκρανίας, επιδιώκουν να ισχυροποιήσουν την εξουσία τους εντάσσοντας τη χώρα στις ιμπεριαλιστικές δομές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ως ένα από τα πρώτα βήματα επέλεξαν τη διεξαγωγή στην Ουκρανία των στρατιωτικών γυμνασίων του ΝΑΤΟ, με την επωνυμία Sea Breeze-2006.

Ομως ο λαός της Κριμαίας με τη μεγαλειώδη κινητοποίησή του, που κράτησε ολόκληρα μερόνυχτα, για πάνω από 2 εβδομάδες, έδειξε πως ο λαός της Ουκρανίας αντιστέκεται στο μέλλον που θέλουν να του έχουν προδιαγράψει.

Οι κομμουνιστές της Ελλάδας με ικανοποίηση και ενθουσιασμό χαιρετίζουμε όλους τους κομμουνιστές και αντιιμπεριαλιστές διαδηλωτές της Ουκρανίας, που με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Κριμαίας, επέβαλαν την ακύρωση των ΝΑΤΟικών γυμνασίων.

Οι λαοί της Ευρώπης και όλου του κόσμου, μπορούμε να ανατρέψουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια!

Ο ιμπεριαλιστές είναι ισχυροί, μα δεν είναι ανίκητοι!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ