Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για την ψηφιακή ταινία

Νέο διαγωνιστικό τμήμα, αφιερωμένο στις ψηφιακές ελληνικές ταινίες, εγκαινιάζει φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το τμήμα τιτλοφορείται «DigitalWave» και στόχος του είναι «να παρουσιάσει το έργο ανήσυχων σκηνοθετών, οι οποίοι, παρά το χαμηλό κόστος παραγωγής, φανερώνουν τόλμη και καινοτομία στη θεματολογία και κινηματογραφική γραφή τους, βασιζόμενοι στην αξία και την ποιότητα της ψηφιακής παραγωγής».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους (άνω των 45΄), που ολοκληρώθηκαν έως και 12 μήνες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ. Δε γίνονται δεκτές ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ). Οι ταινίες πρέπει να κάνουν την πρώτη δημόσια προβολή τους στο Φεστιβάλ και να είναι γυρισμένες σε όλα τα ψηφιακά format (από κινητό τηλέφωνο έως High Definition). Δε γίνονται δεκτές ταινίες που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας, που έχουν ολοκληρώσει το transfer (μεταφορά σε φιλμ) και διατίθενται μέσω του εμπορίου κι ας μην έχουν πραγματοποιήσει πρώτη δημόσια προβολή.

Η ημερομηνία προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων είναι 16 του Οκτώβρη 2006. Η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, www.filmfestival.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αφροδίτη Νικολαΐδου και Γιώργο Νούνεση, τηλ.: 210 8706000, email: nikolaidou-program@filmfestival.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ