Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Πιέζει για ταχύτερους ρυθμούς διευθέτησης

Επιβεβαιώνοντας ότι κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ανοίξει το δρόμο στην κυβέρνηση για να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς τις ελληνοτουρκικές επαφές που θα οδηγήσουν σε συνολική διευθέτηση των «διαφορών» ανάμεσα στις δύο χώρες, ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης, μετά τη χτεσινή τους συνάντηση, συμφώνησαν ότι το κόμμα τους πρέπει να εντείνει τις «πιέσεις» προς πάσα κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρωθυπουργός εξήραν τη συντονισμένη επιχείρηση του ΠΑΣΟΚ για τη χάραξη της «νέας στρατηγικής» για την εξωτερική πολιτική και επιβράβευσαν τον Κ. Στεφανόπουλο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε με το άρθρο του, να ανοίξει ο διάλογος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Χάρη στην πρωτοβουλία σου, Γιώργο, νομίζω ότι άρχισε να αλλάζει το κλίμα στην εξωτερική πολιτική», δήλωσε πριν τη συνάντηση ο Κ. Σημίτης, ο οποίος έσπευσε να σημειώσει ότι «χρειάζεται να γίνουν βήματα ακόμα, αλλά πρέπει να σπρώξουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί η απραξία της ΝΔ τόσα χρόνια, μας έχει κοστίσει πολύ»...

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία του για τη νέα στρατηγική είχε «θετικά αποτελέσματα» και έτυχε «αποδοχής». Ο ίδιος, παράλληλα, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα «πιέσει», προκειμένου η κυβέρνηση να «υιοθετήσει πραγματικά μια αντίληψη γύρω απ' την ανάγκη μιας νέας εθνικής στρατηγικής».

Παράλληλα, μιλώντας στους «συντονιστές» του ΠΑΣΟΚ και με αφορμή τις αλλαγές στους ρόλους και τα πρόσωπα στις οποίες προχώρησε στα εσωκομματικά όργανα, κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του «σε διάταξη μάχης για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές» και «προετοιμασίας για τις εθνικές εκλογές», προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να «ανοίξει νέους δρόμους και χωρίς φόβο να κάνει τις μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές»...

Εξάλλου, χτες το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι στηρίζει τους υποψήφιους δημάρχους: Νέας Ιωνίας Μαγνησίας Π. Μαβίδη, Υμηττού Δ. Αργιανά, Κέρκυρας Χ. Σαρλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ