Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στο σπίτι του κρεμασμένου...

Σχόλιο της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας»

Βραβείο συκοφαντίας και ψευτιάς διεκδικούν ο ΣΥΝ και η «Αυγή» μέσα από δημοσιεύματα και δημαγωγία για την «Πανσπουδαστική» και τη δράση της στα ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Είναι, το λιγότερο, άξιο απορίας ότι τη στιγμή που οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, ο ΣΥΝ και η «Αυγή» επιλέγουν να συγκεντρώνουν τα πυρά τους και την επίθεσή τους στην... «Πανσπουδαστική»!

Βέβαια, οι αναφορές τους δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να πιάσουν τόπο στις σχολές, ανάμεσα στους νέους και τις νέες. Γιατί, σε σχέση με το τι συνέβαινε στους χώρους των ΑΕΙ και ΤΕΙ την περίοδο στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα της «Αυγής», μέχρι και οι τοίχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι δυνάμεις της «Πανσπουδαστικής» πρωτοστάτησαν στην πλατιά ενημέρωση των φοιτητών και σπουδαστών, στην αποκάλυψη της αντιδραστικής ουσίας του νέου νόμου πλαισίου και στην οργάνωση αγωνιστικών πρωτοβουλιών. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις του ΣΥΝ προσπαθούσαν να κρύψουν τον πυρήνα της πολιτικής της ΕΕ που με τα δύο χέρια έχουν στηρίξει επανειλημμένα.

Ολοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι από την πρώτη στιγμή η «Πανσπουδαστική» ήταν αυτή που «ζύμωνε» τη λογική της κλιμάκωσης του αγώνα και μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη αξιοποίησης και εναλλαγής όλων των μορφών πάλης.

Φυσικά, οι κύριοι του Συνασπισμού όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά και τεχνηέντως προσπαθούν να δημιουργήσουν συγχύσεις και να αποπροσανατολίσουν από τη στάση που έχουν οι δυνάμεις τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οι δυνάμεις αυτές που προσπαθούν τώρα να μπάσουν τους φοιτητές στο στημένο διάλογο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ και να σταματήσουν τον αγώνα οδηγώντας τον στο συμβιβασμό με την αντιλαϊκή πολιτική. Οι δυνάμεις αυτές που επιμένουν στην υπεράσπιση της υπάρχουσας άθλιας κατάστασης της ανώτατης εκπαίδευσης, μιλώντας για «καμία αντιδραστική αλλαγή στο νόμο πλαίσιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ