Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι νέοι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν το μέλλον τους

Τώρα είναι η ώρα, οι νέοι εργαζόμενοι να τιμωρήσουν αυτούς που δυσκολεύουν τη ζωή τους, την πολιτική που γυρνάει χρόνια πίσω - σε συνθήκες μεσαίωνα - τα εργασιακά δικαιώματα, και τους εκφραστές της στη Βουλή, στην Αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, παντού. Να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει.

Αυτό το κάλεσμα - μήνυμα αναδείχθηκε μέσα από την προφεστιβαλική εκδήλωση των ΤΟ Εργατικού και Κατάρτισης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, που έγινε χθες βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης της ΝΑΣ και η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων.

Η Λ. Μελισσίδου, ανοίγοντας την εκδήλωση από μέρους των ΤΟ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι νέοι για την επιβίωση μέσα σε συνθήκες ανελέητης επίθεσης στο δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα. Στην αβεβαιότητα για το μέλλον που ορθώνεται γύρω τους, με την ανεργία, την ανασφάλιστη και ελαστική εργασία να αυξάνεται, τον ελεύθερο χρόνο να συρρικνώνεται και το δικαίωμα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό να εμπορευματοποιείται.

«Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και που πρόθυμα υλοποιούν οι εκπρόσωποί της και στην ΤΑ», σημείωσε ο Γ. Ζιώγας. Και προβάλλοντας την εναλλακτική λύση, κάλεσε τους νέους, με την ψήφο τους, να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική. Να στηρίξουν και να πλαισιώσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ.

Και η Σ. Καλαντίδου προσκάλεσε: «Σήμερα, στο δρόμο του αγώνα, στο πλάι του ταξικού κινήματος, αύριο στην κάλπη. Με κριτήριο τις ανάγκες και τα συμφέροντά μας. Εχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ