Σάββατο 24 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...

Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όρια, χωρίς αυτός να σημαίνει πως σ' αυτό το προσφιλές «σπορ» υστερεί η ηγεσία της ΝΔ. Χαρακτηριστικό δείγμα γραφής, η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μερικοί είχαν διατελέσει και υπουργοί), με την οποία εκφράζουν τη «δυσφορία» τους, για τον παχυλό μισθό που παίρνει ο - διορισμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ - πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Τ. Αράπογλου.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μέμφονται την κυβέρνηση της ΝΔ, επειδή ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας όχι μόνο «λαμβάνει ετησίως 607.835 ευρώ, ως τακτικές αποδοχές και μπόνους, χωρίς βεβαίως να υπολογίζονται στο ποσό αυτό οι πρόσθετες αμοιβές του για παραστάσεις στα Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών και οι ποικίλες παροχές της τράπεζας, όπως η δωρεάν χρήση αυτοκινήτων, οι πιστωτικές κάρτες κ.ά.», αλλά και επειδή παραβιάζει το πνεύμα «σεμνότητας και ταπεινότητας», με το οποίο υποσχέθηκε να κυβερνά τη χώρα ο Κ. Καραμανλής.

Η «ευθιξία» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, για τις, πράγματι, προκλητικές αμοιβές του προέδρου της Εθνικής - και όχι μόνο - δεν είναι ειλικρινής. Και με τη συγκεκριμένη Ερώτηση - που υπογράφεται από τους 5 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης - η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προκαλεί. Δε ...διαμαρτύρονται για τις πράγματι προκλητικές αποδοχές του προέδρου της ΕΤΕ, ούτε, βέβαια, επειδή η χώρα δεν κυβερνάται με «σεμνότητα» και «ταπεινότητα». Επί της ουσίας, και με τη συγκεκριμένη Ερώτηση, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κερδίσει τη συμπάθεια, την εμπιστοσύνη και - φυσικά, σε επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις - την ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, οι ετήσιες αποδοχές των οποίων κινούνται γύρω και κάτω από τις 10.000 ευρώ το χρόνο! Και φυσικά, για τους μισθούς και συντάξεις πείνας, έχει το δικό της μερτικό ευθύνης και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, τα ίδια έκανε και η ΝΔ, όταν ήταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς με παρόμοιες Ερωτήσεις και κριτικές στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να παραπλανήσει πολλούς εργαζόμενους και να κερδίσει τις εκλογές του 2004. Του λόγου το αληθές, βεβαιώνουν με την Ερώτησή τους και οι 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας πως ανάλογη Ερώτηση είχαν καταθέσει στις 29 Νοέμβρη 2003 οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (μεταξύ των οποίων οι σημερινοί υπουργοί Δ. Σιούφας, Γ. Αλογοσκούφης, Πρ. Παυλόπουλος και Β. Πολύδωρας), όπου «διατυπώνονταν οξύτατες επικρίσεις για την πολιτική αμοιβών της τότε κυβέρνησης στις ΔΕΚΟ».

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι και με την Ερώτηση των 5 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (όπως η Ερώτηση που είχαν καταθέσει οι 8 βουλευτές της ΝΔ το 2003, όταν βρισκόταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης) προκαλούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων. Ενώ συμφωνούν στο συνολικό πλαίσιο των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών (και οι δύο τους φταίνε για τους μισθούς και συντάξεις πείνας των εργαζομένων), διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για δευτερεύοντα ή τριτεύοντα ζητήματα (όπως οι μισθοί των διοικητών στις ΔΕΚΟ). Στην ουσία, με παρόμοιες παρεμβάσεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιβεβαιώνουν τη λαϊκή παροιμία ότι «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο»...


Λάμπρος ΤΟΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ