Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Γαλέρες της... στεριάς

Χαρακτηριστικό των άθλιων εργασιακών σχέσεων το παράδειγμα της εταιρίας MODERNFREIGHT SA

Οι μαζικές απολύσεις, τα εξαντλητικά ωράρια, οι κομπίνες σε βάρος των εργαζομένων και του μισθού τους, «οργιάζουν» στις ναυτιλιακές εταιρίες, οι οποίες, τροφοδοτούμενες από την αντεργατική πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πέρα από αυτά απαιτούν πλήρη δουλοφροσύνη εκδίδοντας εξωφρενικούς κανονισμούς εργασίας, που μετατρέπουν τους χώρους δουλιάς σε στρατόπεδα! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο όμιλος του Κωνσταντίνου Μούσκου.

Ο όμιλος Μούσκου περιλαμβάνει τις εταιρίες GAC SHIPPING SA, UNITED MARINE AGENCIES SA και MODERNFREIGHT SA. Η τελευταία είναι μεταφορική και όπως έχει διαδοθεί, ο Μούσκος την έχει δρομολογήσει για «φούντο». Από τον Γενάρη έγιναν μαζικές μετακινήσεις προσωπικού από τις δύο πρώτες εταιρίες στην τρίτη εταιρία, με τη μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης». Το σοβαρότερο είναι ότι το έγγραφο ανέγραφε ότι η εταιρία MODERNFREIGHT αναλαμβάνει και τις οικονομικές υποχρεώσεις (οφειλές κλπ.) των δύο άλλων εταιριών απέναντι στους εργαζόμενους. Αρκετοί υπάλληλοι αρνήθηκαν να υπογράψουν το έγγραφο και διώχτηκαν επιτόπου.

Οι υπάλληλοι του ομίλου δουλεύουν από τις 8.30 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες! Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ, της διοίκησης του Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό και προσωπικά ο πρόεδρός του Θ. Βασιλόπουλος, ήταν ενήμεροι για τα όσα συμβαίνουν εκεί και μάλιστα όχι μόνο τα καλύπτουν, αλλά έχουν και ενεργό συμμετοχή! Επιπλέον το «δεξί χέρι» του Μούσκου για την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων είναι ο Σταύρος Κυραμαργιός, δημοτικός σύμβουλος του σημερινού δημάρχου Δραπετσώνας, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Γ. Αραβιάδη και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δεύτερου υποψήφιου που κατεβάζει τώρα το ΠΑΣΟΚ (μετά από... δημόσια διαβούλευση) στο δήμο, κ. Χρυσού.

Ο Στ. Κυραμαργιός, ως... στέλεχος, εκτός ότι πρωτοστάτησε στον εκβιασμό των εργαζομένων για να αποδεχτούν τις αντεργατικές ενέργειες του Μούσκου, έχει υπογράψει μια εγκύκλιο με ημερομηνία 24 Γενάρη 2006 προς το προσωπικό και προειδοποιεί ότι για να μην «αναγκαστούμε να θεσπίσουμε περαιτέρω κανονισμούς και λήψη άλλων μέτρων» θα πρέπει οι υπάλληλοι να σταματήσουν τη «σημαντική σπατάλη χρόνου εργασίας για το κάπνισμα», να σταματήσουν τη «σπατάλη χρόνου εργασίας μέχρι την πραγματική έναρξη της εργασίας», ο καθένας δικαιούται μισή ώρα διάλειμμα και αν δεν κάνει χρήση διαλείμματος «αυτό δε συνεπάγεται πρόωρη λήξη της εργασίας». Ενώ δίνει εντολές για το πώς θα πρέπει να είναι η εμφάνιση των υπαλλήλων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ