Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ «Η ΜΗΤΕΡΑ»
Βροχή οι καταγγελίες από τους εργαζόμενους

Περιοδεία στο Κέντρο πραγματοποίησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου

Από τη συζήτηση της αντιπροσωπείας του Κόμματος με εργαζόμενους στο «Μητέρα»
Από τη συζήτηση της αντιπροσωπείας του Κόμματος με εργαζόμενους στο «Μητέρα»
Να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα» και του ιδιαίτερου κοινωνικού του ρόλου στα χέρια τους, αναδεικνύοντας και παλεύοντας τις πραγματικές αιτίες για τη συρρίκνωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του, που δεν είναι άλλες απ' την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κάλεσε τους εργαζόμενους του Κέντρου η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, η οποία πραγματοποίησε χτες περιοδεία στο χώρο, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Στις συναντήσεις που είχε η βουλευτής του ΚΚΕ με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν οι δραματικές ελλείψεις σε απαραίτητο προσωπικό, αλλά και η μεθοδευμένη υποβάθμιση του ρόλου του, την ώρα που στον ίδιο τομέα ενεργοποιούνται οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και φουντώνουν οι παράνομες υιοθεσίες.

Στη συζήτηση τα προβλήματα έπεφταν βροχή: «Δυο εργαζόμενες για 12 παιδιά τι να προσφέρουμε; Ούτε φύλαξη!». «Το 2003 υιοθετήθηκαν 262 παιδιά. Από αυτά μόνο το 1/4 απ' το "Μητέρα" και δημόσιους φορείς. Τα 3/4 ήταν ιδιωτικές υιοθεσίες. Εχει δημιουργηθεί μεγάλο εμπόριο παιδιών». «Το "Μητέρα" κινδυνεύει να χάσει τον κοινωνικό του ρόλο. Μόνο 10 κοινωνικοί λειτουργοί είναι επιφορτισμένοι με την αναδοχή, υιοθεσία, με τις αναζητήσεις της φυσικής οικογένειας, κλπ. Πώς να μην καθυστερούν οι διαδικασίες;». «Τα παιδιά παραμένουν στο "Μητέρα" γιατί υπάρχουν δύσκολες διαδικασίες αναδοχής. Χρειάζεται κεντρικός πανελλαδικός σχεδιασμός για την αναδοχή. Στήριξη των ανάδοχων οικογενειών που στην πλειοψηφία τους μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες με 270 ευρώ επίδομα».

«Η σημερινή κρίσιμη κατάσταση στο "Μητέρα" και όπως αυτή εξελίσσεται είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της Πρόνοιας. Υποκρίνονται όταν μιλάνε για προβλήματα που τα έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι», υπογράμμισε η Β. Νικολαΐδου. «Εγκαταλείψτε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ! Τιμωρήστε τα κόμματα που προωθούν αυτή την πολιτική. Ελάτε μαζί μας και θα δικαιωθείτε. Μια πρώτη ευκαιρία είναι η στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων δυνάμεων στις ερχόμενες τοπικές εκλογές», κατέληξε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι του «Μητέρα» πραγματοποιούν αύριο, Τετάρτη, 4ωρη στάση εργασίας (10 π.μ - 2 μ.μ.) και αποκλεισμό της Λεωφ. Δημοκρατίας για μια ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ