Τετάρτη 28 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Διευρύνεται η συνεργασία σε πολλούς τομείς

ΑΒΑΝΑ.--

Στην Κούβα πραγματοποιείται αυτές τις μέρες η συνεδρίαση των μόνιμων Επιτροπών του Κοινοβουλίου της Λατινικής Αμερικής (PARLATINO), όπου 86 αντιπρόσωποι από 18 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής συζήτησαν θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και την αγροτική οικονομία.

Στη συνάντηση αναμένεται επίσης να συζητηθεί και η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε θέματα ιατρικής περίθαλψης καθώς και η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Την περασμένη Δευτέρα, η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή της που είχε θέμα την «Κατάσταση των φυσικών καταστροφών και προβλήματα υγείας που προκύπτουν από αυτές στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και την Καραϊβική». Στην τελική διακήρυξη της Διάσκεψης αναγνωρίστηκε η σημαντική συμβολή της ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρει η Κούβα, ο λαός και η κυβέρνησή της στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καθώς και στη Λατινοαμερικανική Σχολή της Ιατρικής και τη Διεθνή Ομάδα Γιατρών ενάντια στις καταστροφές «Χένρι Ριβ». Σημειώνουμε ότι οι γιατροί, στην πλειοψηφία τους Κουβανοί, έχουν συνδράμει στην ανακούφιση χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν στο Πακιστάν μετά τον καταστροφικό σεισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ