Τετάρτη 5 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ολη η περιουσία στο ιδιωτικό κεφάλαιο

Η ΑΕ «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» θα αποτελέσει το «όχημα» μέσω του οποίου οι κυβερνώντες σκοπεύουν να ξεπουλήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του ΕΟΤ

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με «άρμα» την υπό σύσταση Ανώνυμη Εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» κινείται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στη νέα αυτή ΑΕ, θα ενταχθεί το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΤ και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί η εκποίηση όσων περιουσιακών στοιχείων κρίνει σκόπιμο το ιδιωτικό κεφάλαιο, ενώ τα υπόλοιπα υπό εκμετάλλευση περιουσιακά στοιχεία θα τα επινοικιάζει σε ιδιώτες για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα. Πέρα από τη δημιουργία της ΑΕ «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα», θα δημιουργηθεί και άλλη ΑΕ, στην οποία θα παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των καζίνων Πάρνηθας και Κέρκυρας, ενώ οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η εκποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΕΟΤ και η δημιουργία των διαχειριστικών ΑΕ, κατατέθηκαν χθες το βράδυ για ψήφιση στη Βουλή. Με την ένταξη των περιουσιακών στοιχείων (κινητών και ακινήτων), ο ρόλος που επιφυλάσσεται στον ΕΟΤ, είναι καθαρά εποπτικός και όχι επιχειρηματικός - διαχειριστικός όπως είναι σήμερα.

Στο μεταξύ στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη, αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η πρόσληψη του χρηματοοικονομικού συμβούλου που θα διαχειρίζεται την περιουσία ΕΟΤ, όταν αυτή περάσει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ΕΟΤ, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης, περιορίζονται στην οργάνωση ομάδας επιθεωρητών του ΕΟΤ, που αποτελείται από 70 άτομα, με στόχο να διενεργούν ελέγχους σε τουριστικές υποδομές (ξενοδοχεία, κάμπινγκ, τουριστικά γραφεία χώροι εστίασης και αναψυχής) και σε λοιπές υποδομές που συμμετέχουν στη διαμόρφωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος (λιμάνια, αεροδρόμια, πλοία κ.ά.)

Σε εκατοντάδες ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές της Ρόδου, Κέρκυρας, Κω, Μυκόνου και Κρήτης και κατά μήκος των εθνικών οδών διαπιστώθηκαν πολλές παραβάσεις των κανονισμών και υποβλήθηκαν 23 μηνύσεις. Επίσης δημιουργήθηκε και το δίκτυο τουριστικής πληροφόρησης και υποστήριξης ΕΣΤΙΑ, με σκοπό την πληροφόρηση και την επίλυση προβλημάτων των επισκεπτών. Η πρόσβαση στο δίκτυο γίνεται τηλεφωνικά μέσω του αριθμού 171.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ