Πέμπτη 6 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προνόμια με πρωθυπουργική βούλα

Προνόμια και «ζεστό» χρήμα αξίωσε ο μεγαλοεφοπλιστής Στέλιος Χατζηιωάννου, σε χτεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να κατασκευάσει δύο κρουαζιερόπλοια στα ναυπηγεία Ελευσίνας και σε αυτό στο Νεώριο της Σύρου - και τα δύο έχουν ξεπουληθεί στο Ν. Ταβουλάρη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - και να τα δρομολογήσει στις Κυκλάδες. Για το ίδιο θέμα είχε προηγηθεί συνάντηση του εφοπλιστή με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και δημάρχους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ των Κυκλάδων, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει στην «πριμοδότηση» του εφοπλιστή προκειμένου να... συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών!

Ο υπουργός είχε υποσχεθεί μέτρα ανάλογα με αυτά που είχαν δοθεί υπέρ του εφοπλιστή Λοΐζου, δηλαδή να μην καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΝΑΤ, δραστική μείωση των οργανικών συνθέσεων και ναυτολόγηση ναυτεργατών χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως προβλέπεται από το νομοθετικό έκτρωμα των εγκριτικών πράξεων. Ωστόσο, ο Χατζηιωάννου απευθύνθηκε και στον πρωθυπουργό προκειμένου να εξασφαλίσει και χρήμα από τις τσέπες των εργαζομένων για την κατασκευή των πλοίων.

Στο μεταξύ, χτες, μετά από πλειστηριασμό παραδόθηκε η πολύπαθη Δωδεκανησιακή Ανώνυμη Εταιρία (ΔΑΝΕ) στον Περικλή Παναγόπουλο, πρόεδρο της «Αττικα», μεγαλομέτοχο της «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ» και των «Μινωικών Γραμμών». Ο εφοπλιστής παρέλαβε τρία ακτοπλοϊκά πλοία και ακίνητα έναντι 19,7 εκατομμυρίων ευρώ. Να σημειωθεί ότι το ένα από τα τρία πλοία, το «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» πριν από τρία χρόνια είχε εκτιμηθεί 17 με 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα άλλα δύο μόνο ως σκραπ (παλιοσίδερα) πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ