Παρασκευή 7 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο «επιστημονικός πατριωτισμός»

«Οι ηττηθέντες δεν έχουν λόγο να εορτάζουν την ήττα τους. Κυρίως δεν μπορούν να αξιώνουν τη σιωπή της άλλης πλευράς όταν, με τη σειρά τους, θελήσουν να γιορτάσουν τη νίκη τους εναντίον των κομμουνιστών ας πούμε στον Γράμμο, στις 29 Αυγούστου» (η σκυτάλη από τον Πρετεντέρη στον Δ. Δημητράκο, καθηγητή Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών / «ΤΟ ΒΗΜΑ»).

Ο «πατριωτισμός» της αρπαχτής

«Μπορεί συγκοινωνίες - και ειδικά υπεραστικές - να μην έχουμε, αλλά και όσες διαθέτουμε στις περισσότερες περιπτώσεις (οχήματα και δρομολόγια) να συναγωνίζονται στα χάλια τους και την ταλαιπωρία του κοσμάκη, όλα αυτά, ωστόσο, δεν απέτρεψαν από κάποιους την ιδέα να τις εξοπλίσουν ...ηλεκτρονικά! (...) Δημοσιεύτηκε προκήρυξη του υπουργείου Μεταφορών με την οποία καλούνται να υποβάλουν προτάσεις ΚΤΕΛ και φορτηγατζήδες για την ανάπτυξη συστημάτων Ευφυών Μεταφορών! (...) Η ιστορία είναι απλή και ξεκάθαρη: Υπάρχουν λεφτά για μοίρασμα (...) Ευλόγως η ιστορία φέρνει στη σκέψη ορισμένων την ιστορία της Μαρίας Αντουανέτας με τον σύμβουλό της κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης: "Γιατί διαμαρτύρεται ο όχλος;". "Γιατί δεν έχουν ψωμί, κυρία". "Τότε δώστε τους παντεσπάνι"...» (ρεπορτάζ και σχόλιο στο «ΠΟΝΤΙΚΙ»).

Και η θλίψη τους

«Η Ελλάδα έμεινε... μετεξεταστέα στις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να κάνει στην Οικονομία για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση και να προσεγγίσει τα κριτήρια της Λισαβόνας. Η χώρα μας βαθμολογήθηκε μόλις με τέσσερα (στην κλίμακα με άριστα το δέκα)» (το πρώτο θέμα στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ