Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Αγωνιστικό κάλεσμα προς τους ΕΒΕ

Διακήρυξη της παράταξης

Κάλεσμα να δυναμώσουν την αγωνιστική συμμαχία που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, απευθύνει ο συνδυασμός προς τους αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους. Στο σχετικό κείμενο της διακήρυξης, ανάμεσα στα άλλα αναφέρονται:

«Αυτοαπασχολούμενοι - Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - μικροί Εμποροι,

Η πολιτική που εφαρμόζεται από τη ΝΔ σήμερα και από το ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, καθημερινά χειροτερεύει τη θέση των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ. Συνεχίζεται ένας φαύλος κύκλος σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων με δανειοδοτήσεις με δυσβάσταχτους όρους, με χρεοκοπίες, κλείσιμο μαγαζιών, καταχρέωση νοικοκυριών στις τράπεζες, που οφείλεται στην επέλαση των μονοπωλίων, των πολυεθνικών και της πολιτικής της ΕΕ.

Από κοινού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θεσμοθέτησαν νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, με παράλληλη αύξηση των φορολογικών βαρών στις μικρές επιχειρήσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα επίθεση στο δημόσιο χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Με το νέο νόμο πλαίσιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ανώτατη εκπαίδευση, προσθέτουν νέα βάρη για τη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, μετατρέπουν τα πανεπιστήμια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η πολιτική που καθοδηγείται από την ΕΕ και υλοποιούν με συνέπεια οι νομάρχες και οι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, υπηρετεί τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου για να εκτοπιστούν από την αγορά εκατοντάδες χιλιάδες μικροί και μεσαίοι ΕΒΕ.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής και στους Δήμους και στις Νομαρχίες εφάρμοσαν:

  • Φορομπηχτική πολιτική που φορτώνει τα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες με υπέρογκα τέλη - φόρους και πρόστιμα και τώρα ζητάνε φορολόγηση και από τους νομάρχες.
  • Στήριξαν την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, που εξοντώνει τους μικρούς εμπόρους και ενισχύει τη συγκέντρωση του τζίρου στα πολυκαταστήματα και τα σούπερ - μάρκετ.
  • Αλλαξαν τις χρήσεις γης με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, οδηγούν στην εκδίωξη των βιοτεχνών, ενώ έκαναν τα "στραβά μάτια" στη ρύπανση που προκαλεί η βιομηχανία.
  • Συμφώνησαν και ψήφισαν όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις των κυβερνήσεων για τις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της υγείας, πρόνοιας, την προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Επαγγελματία - Βιοτέχνη - μικρέ Εμπορε.

Η επίθεση ενάντια στη δουλιά και στο εισόδημά μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Κυβέρνηση - αξιωματική αντιπολίτευση - νομάρχες και δήμαρχοι που υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, την "ανταγωνιστικότητα" και την "επιχειρηματικότητα", είναι αντίπαλοί σου στον αγώνα για την επιβίωση της οικογένειάς σου και τα συμφέροντά σου.

Οι Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές είναι μια ευκαιρία να δώσεις ισχυρό χτύπημα σε αυτούς που ευθύνονται για τα βάσανά σου.

Καταδίκασε με την ψήφο σου τους υποψηφίους που στηρίζονται από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν τοπικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια. Δεν υπάρχουν χαρισματικές προσωπικότητες που θα λύσουν το πρόβλημά σου. Ολοι αυτοί υλοποιούν και στηρίζουν τη φιλομονοπωλιακή πολιτική που σε οδηγεί σε συρρίκνωση και αφανισμό.

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, είναι ο συνδυασμός του αγώνα και της αντεπίθεσης.

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" σε καλεί να ψηφίσεις με κριτήριο τα συμφέροντά σου.

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" για τους Επαγγελματίες - Βιοτέχνες - μικρούς Εμπόρους, παλεύει και διεκδικεί:

Να μειωθούν δραστικά οι δημοτικοί φόροι και τα τέλη για τις μικρές επιχειρήσεις.

Να μη φορολογούνται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, αλλά με βάση τα κέρδη με προοδευτική κλίμακα προς τα πάνω.

Η χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να γίνεται από το κράτος. Να δοθούν τα χρωστούμενα. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.

Η χωροθέτηση να διευκολύνει τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων (βιοτεχνικά πάρκα, βιοτεχνικά και εμπορικά τετράγωνα) με ευνοϊκούς όρους όπου χρειάζεται μετεγκατάσταση που να μην είναι απαγορευτικοί για το μικρό βιοτέχνη.

Να μειωθούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Οι ασφαλιστικές εισφορές να καθοριστούν στη βάση της καταβολής των 2/3 από το κράτος και το 1/3 από τον ασφαλισμένο.

Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.

Υποδομές και έργα που θα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνουν το λαό.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ που θα είναι συμπαραστάτες στους Αγώνες σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ