Σάββατο 8 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ «ΣΔΙΤ»
Αμοιβές κατά παρέκκλιση κάθε νόμου...

Χρυσές δουλιές αναμένεται να κάνουν οι διάφοροι «σύμβουλοι» τους οποίους προσλαμβάνουν οι κυβερνώντες για τις μπίζνες που γίνονται στον τομέα των «συμπράξεων» του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται κύρια για εταιρείες, πολλές από τις οποίες είναι θυγατρικές των τραπεζών και η παρουσία τους προβλέπεται σε κάθε σύμβαση που θα υπογράφεται στα πλαίσια των ΣΔΙΤ. Σχετική τροπολογία που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για παχυλές αμοιβές και προνομιακές συμφωνίες με συμβούλους και «πρόσωπα ειδικών προσόντων» - που θα προσλαμβάνονται στις περίφημες «συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» - κατέθεσε χτες ο υπουργός Οικονομίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία, «οι συμβάσεις αυτές θα συνάπτονται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής διάταξης της εθνικής νομοθεσίας», ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες των συμβούλων θα καθορίζονται με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΔΕΣΔΙΤ). Αντίστοιχες αποφάσεις θα μπορεί να λαμβάνει και η Ειδική Γραμματεία του ΔΕΣΔΙΤ.

Στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας γίνεται λόγος για «αναγκαιότητα» της ρύθμισης ενώ υποστηρίζεται ότι τη διαφάνεια στις συμβάσεις εγγυάται η «εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών περί ανάθεσης δημόσιων συμβάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ