Τρίτη 11 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2006
Διάλειμμα λόγω... τροπαίου

Η Ιταλία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, αφού επικράτησε της Γαλλίας στα πέναλτι με 5-3, ενώ ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 1-1

Η αγωνία για τις ποινές του αθλητικού δικαστή, όσον αφορά το περίφημο σκάνδαλο Μότζι με τα στημένα παιχνίδια στο Καμπιονάτο, έδωσε (έστω για λίγο) τη θέση της στους πανηγυρισμούς στην Ιταλία, που από την Κυριακή το βράδυ είναι η νέα πρωταθλήτρια κόσμου. Στον τελικό του φετινού Μουντιάλ, στο στάδιο του Βερολίνου, οι «Ατζούροι» επιβλήθηκαν με 5-3 στα πέναλτι της Γαλλίας, ενώ ο κανονικός αγώνας τελείωσε 1-1, όπως και η παράταση. Πάντως το παιχνίδι στιγματίστηκε από την αντικανονική ενέργεια του Ζιντάν να χτυπήσει εκτός φάσης τον Ματεράτσι και να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

Μοιραίος ο Τρεζεγκέ

Πριν έξι χρόνια ο Τρεζεγκέ ήταν αυτός που έδωσε το τρόπαιο της Ευρωπαίας πρωταθλήτριας στη Γαλλία εκτελώντας με το χρυσό του γκολ τους Ιταλούς. Τώρα ήταν αυτός που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο στην Ιταλία για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Το χαμένο πέναλτι (δοκάρι) ήτανε η θηλιά στα όνειρα των Γάλλων, αφού οι Ιταλοί με του Πίρλο, Ντελ Ρόσο, Ματεράτσι, Ντελ Πιέρο, Γκρόσο ήταν αλάνθαστοι στις εκτελέσεις. Για τους ηττημένους σκόραραν οι Βιλτόρ, Αμπιντάλ, Σανιόλ. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού περιλάμβανε αρκετές καλές φάσεις, με τους Γάλλους να προηγούνται νωρίς νωρίς, χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Ζιντάν στο 7'. Πάντως η ποινή αμφισβητήθηκε έντονα από τους Ιταλούς που θεώρησαν ότι ο Μαλουντά έπεσε μόνος του στην περιοχή. Παρ' όλα αυτά 12' αργότερα ο Ματεράτσι ξανάβαλε τη Σκουάντρα Ατζούρα στο παιχνίδι με σπουδαία κεφαλιά. Η ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι ήταν καλύτερη στο Α' μέρος, αλλά στη συνέχεια κλείστηκε στην άμυνα. Οι Γάλλοι ανέκαμψαν στην επανάληψη, είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι, έχασαν ευκαιρίες, όπως και στην παράταση, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Αδοξο φινάλε

Ωρα για πανηγύρια για τους Ιταλούς παίκτες

Associated Press

Ωρα για πανηγύρια για τους Ιταλούς παίκτες
Μοιραίος αποδείχτηκε στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του ο Ζινεντίν Ζιντάν, στη φάση που ουσιαστικά σημάδεψε τον τελικό. Ο διεθνής παίκτης απάντησε με το χειρότερο τρόπο που θα μπορούσε στις φραστικές προκλήσεις (πληροφορίες μιλάνε ότι έθιξε τη μουσουλμανική καταγωγή του) του Ματεράτσι δίνοντάς του κουτουλιά στο στήθος, βλέποντας έτσι την κόκκινη κάρτα. Σίγουρα άδοξο φινάλε για μια σπουδαία καριέρα όπως αυτή του Ζιντάν... Τα προσχήματα πάντως για τον ίδιο σώνει η βράβευσή του με τη «χρυσή μπάλα», ως καλύτερου παίκτη του φετινού Μουντιάλ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκοπιμότητα και κόπωση (2006-12-31 00:00:00.0)
«Χρυσοφόρα»... κουτουλιά (2006-12-30 00:00:00.0)
Απολογία Ματεράτσι (2006-07-15 00:00:00.0)
Ευρωπαϊκή υπόθεση (2006-07-04 00:00:00.0)
«Της αμύνης τα παιδιά» (2002-07-07 00:00:00.0)
Σαμπάνιες από Μπλαν, Λαμά (1996-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ