Κυριακή 16 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Νέος κύκλος αμφισβήτησης

Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ των δύο υποψηφίων της άρχουσας τάξης για το προεδρικό αξίωμα του Μεξικού, με τον υποψήφιο του λεγόμενου αριστερού συνασπισμού «Για το Καλό Ολων», Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, να καταγγέλλει πως έγινε νοθεία στις εκλογές, να προσφεύγει στο Ομοσπονδιακό Εκλογοδικείο, να παρουσιάζει αποδείξεις για τις παρατυπίες που σημειώθηκαν στις εκλογές στις 2 Ιούλη και να καλεί τους οπαδούς του σήμερα Κυριακή να πάρουν μέρος σε νέα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης του Μεξικού, για να ανακοινώσει τα παραπέρα σχέδιά του για την καμπάνια που έχει ξεκινήσει «ενάντια στην εκλογική νοθεία, για τη δημοκρατία». Στη σημερινή συγκέντρωση αναμένεται να έρθει κόσμος και από τις 300 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, αλλά και από τις ΗΠΑ.

Ο Ομπραδόρ έχει αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και έχει ζητήσει την εκ νέου καταμέτρηση των πάνω από 40 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων, που φέρουν τον υποψήφιο του «Κόμματος Εθνικής Δράσης», Φελίπε Καλντερόν, ως νικητή.

Πάντως, μιας και οι δύο πολιτικοί εκφράζουν την κυρίαρχη αστική τάξη, πέρα από τις ταμπέλες και τη φρασεολογία που χρησιμοποιούν, όποια και αν είναι τελικά η κατάληξη στο εκλογοδικείο, δεν αναμένεται να αλλάξουν οι συνθήκες στις οποίες ζει ο λαός. Γι' αυτό το λόγο και γίνεται όλο και πιο επιτακτικά αναγκαία η οργάνωση της λαϊκής πάλης για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ανατροπής του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος. Ζήτημα που προβάλλει η «Αλλη Καμπάνια», η οποία συσπειρώνει λαϊκές αγωνιστικές δυνάμεις της χώρας, τον Εθνικοαπελευθερωτικό Στρατό των «Ζαπατίστας», το Κόμμα των Κομμουνιστών του Μεξικού και εκατοντάδες άλλες αριστερές, αντικαπιταλιστικές οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ