Πέμπτη 6 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιέσεις για «πιο φιλελεύθερη» πολιτική

Πιέσεις για πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, με έμφαση στην απελευθέρωση των αγορών και ιδιαίτερα της αγοράς ενέργειας ασκεί η ηγεσία της ΝΔ. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να επωφεληθεί από τις αρνητικές εξελίξεις στο Χρηματιστήριο, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση και εμφανιζόμενη ως εγγυητής των συμφερόντων κυρίως των μικροεπενδυτών. Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα που απασχόλησε τη χτεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών η ΝΔ διαπιστώνει μεγάλες καθυστερήσεις στον τομέα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και μάλιστα εκφράζει, κατά πώς το συνηθίζει, έντονες επιφυλάξεις για το αν η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη μέχρι την ημερομηνία που έχει θέσει η ΕΕ, δηλαδή την 25η Φλεβάρη του 2001. Για να είναι συνεπής η κυβέρνηση, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση περίπου 15 προεδρικών διαταγμάτων και στη σύσταση και λειτουργία δύο ανεξάρτητων διοικητικών αρχών. Παράλληλα, χαρακτήρισε μη εφικτή και τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ εντός του έτους, γιατί «τα στοιχειώδη που θα έπρεπε να έχουν γίνει από τη ΔΕΗ δεν έχουν γίνει». Σχετικά με το Χρηματιστήριο η ΝΔ επέρριψε πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, γιατί με τα όσα έκανε προεκλογικά και μετεκλογικά είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν τρισεκατομμύρια και να πληγούν κυρίως οι μικροεπενδυτές. Ταυτόχρονα, όμως, ζητά τόλμη από την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει στη θεσμική θωράκιση του χρηματιστηρίου και να υιοθετήσει τις προτάσεις που έχει η ίδια καταθέσει.

Υιοθετήστε τις προτάσεις μας για την τρομοκρατία

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αρ. Σπηλιωτόπουλος, με δήλωση σχετική με το δημοσίευμα, ανέφερε: «Τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα μερίδας του διεθνούς Τύπου για δήθεν ανασφάλεια στην Ελλάδα, με πρόσχημα την τρομοκρατία, επιστρατεύουν ισχυρές δόσεις φαντασίας και υπερβολής. Παραποιώντας, ωστόσο, τόσο πρόδηλα την πραγματικότητα στη χώρα μας, αναδύουν άλλες σκοπιμότητες, στις οποίες βέβαια η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρασυρθεί σε καμία περίπτωση».

Και κατέληξε: «Γι' αυτό ακριβώς, επιμένουμε στην ανάγκη να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας τόσο για την άμεση αναβάθμιση και εξυγίανση της ΕΛ.ΑΣ. όσο και για τις ρυθμίσεις που αποβλέπουν στην πάταξη του οργανωμένου, ντόπιου ή εισαγόμενου, εγκλήματος. Η Ελλάδα, πάντως, είναι χώρα φιλόξενη και ασφαλής για τους ξένους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ