Πέμπτη 6 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ούτε ίχνος κριτικής...

Την ταύτιση των κυβερνητικών θέσεων επί των βασικών θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και των αντίστοιχων του Συνασπισμού, επιβεβαίωσε η χτεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Γ. Παπανδρέου και του προέδρου του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλου. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αφού εκτίμησε ότι «μπαίνουμε σε μια σύνθετη και δύσκολη περίοδο», επανέλαβε την - εύκολα υλοποιήσιμη τουλάχιστον για τον ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ - πρόταση για «μέγιστη δυνατή πολιτική συνεννόηση» μεταξύ των κομμάτων, ενώ χαρακτήρισε «στρατηγικό πλεονέκτημα» της Ελλάδας τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Για το Κυπριακό ανέφερε ότι ο τρίτος γύρος των συνομιλιών δεν εμπνέει αισιοδοξία και επανέφερε την πρόταση - πανάκεια κατά τον ΣΥΝ - για διζωνική Ομοσπονδία και ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εξήρε ακόμα τη συμφωνία του Ελσίνκι, δηλώνοντας πως πρέπει να αξιοποιηθούν οι θετικές του πλευρές (άγνωστο πού τις εντόπισε), «έτσι ώστε να αποκρυσταλλωθεί ένα καλύτερο πλαίσιο και για τα ελληνοτουρκικά αλλά και για την απρόσκοπτη πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ».

Σε δηλώσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο Ν. Κωνσταντόπουλος ζήτησε να λυθεί το πρόβλημα, συμπληρώνοντας πως είναι υπόθεση διεθνούς δικαίου, ηθικής και ιστορικής τάξης. Αναφορικά με τα όσα λέγονται και γράφονται περί τρομοκρατίας, έκανε λόγο για «κατευθυνόμενη δημοσιογραφία», αλλά και «συστηματική αξιοποίηση της τρομοκρατίας ώστε να ασκούνται πολιτικές πιέσεις στη χώρα μας και να διευκολύνονται πιέσεις αποσταθεροποιητικού χαρακτήρα για το κύρος της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ