Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ
Ολοι σήμερα στις συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει οριστεί για σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο, θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία. Το κάλεσμα απευθύνουν η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν, ακόμα, η ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ν. Πειραιά - Νήσων «Ο Προμηθέας», το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Με ανακοινώσεις τους, οι παραπάνω φορείς καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ επισημαίνουν τις μεγάλες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή τους στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Να συμπαρασταθούν στον παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να απαιτήσουν να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση και να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι από το Ισραήλ.

Στον Πειραιά

Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά απευθύνει επίσης κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης, που διοργανώνουν η ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, σήμερα στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου, κάλεσαν με συνέντευξη Τύπου μέλη της ΚΟΘ του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκε κι ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ως μέλος της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ που επισκέφτηκε την Παλαιστίνη και το Λίβανο.

«Το μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε», σημείωσαν, «είναι ότι ο αγώνας των Παλαιστινίων - όχι μόνο για λόγους συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς αυτούς, αλλά και επειδή ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό, γιατί είμαστε μέρος του προβλήματος ευρύτερα - χρειάζεται να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου στη χώρα μας. Χρειάζεται να συμμετάσχει ο κάθε ένας στις εκδηλώσεις κατά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Χρειάζεται αυτή η συμπαράσταση να έχει πολιτικό επίπεδο την πίεση προς τις κυβερνήσεις και τα κόμματα να καταδικάσουν ανοιχτά και έμπρακτα την επιθετικότητα του Ισραήλ, αλλά και όσων βρίσκονται από πίσω, ΗΠΑ και ΕΕ. Να είναι ηθική η συμπαράσταση με τα ψηφίσματα και τις διαδηλώσεις, με τις επισκέψεις αντιπροσωπειών στους χώρους που χτυπιούνται στην Παλαιστίνη στο Λίβανο, με την υλική συμπαράσταση, με τις πρωτοβουλίες που παίρνει και το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ».

«Σε αυτή την προσπάθεια το Κόμμα μας θα κατευθύνει όλες του τις δυνάμεις και για την οργάνωση του κινήματος αλληλεγγύης και για την οργάνωση της αποστολής ιατρικής και οικονομικής βοήθειας και επόμενος σταθμός αυτής της προσπάθειας είναι η διαδήλωση που οργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι οργανώσεις της ΚΝΕ αύριο...» τόνισαν.

Αλλες σημερινές εκδηλώσεις
  • Βόλος: 8 μ.μ., στη διασταύρωση Αντωνοπούλου και Ερμού.
  • Κομοτηνή: 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
  • Αγρίνιο: 8 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.
  • Γιάννενα: 8.30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.
  • Καλαμάτα: 7 μ.μ. μηχανοκίνητη πορεία από το Δημοτικό Αναψυκτήριο.
  • Βέροια: 8.30 μ.μ. στο Πάρκο της Ελιάς.
Την Πέμπτη
  • Ξάνθη: 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Αλεξανδρούπολη: 8 μ.μ., στην πλατεία Φάρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ