Τετάρτη 26 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ - ΠΣΟ
Στα χέρια των Παλαιστινίων η οικονομική βοήθεια

Στον εκπρόσωπο των Παλαιστινίων Εργατών στην Ελλάδα παραδόθηκε χτες η ενίσχυση από το υστέρημα των Ελλήνων εργαζομένων. Συνεχίζεται η συγκέντρωση χρημάτων στα γραφεία του ΠΑΜΕ

Ο Μοχάμεντ Ιγκνεμπί παραλαμβάνει την επιταγή της οικονομικής βοήθειας από τον Μπάμπη Τεννέ
Ο Μοχάμεντ Ιγκνεμπί παραλαμβάνει την επιταγή της οικονομικής βοήθειας από τον Μπάμπη Τεννέ
Κατευθείαν στα χέρια αυτών που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς διαμεσολαβητές και καιροσκόπους εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου, το ΠΑΜΕ και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία παρέδωσαν χτες τα πρώτα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα των εργαζομένων και από τα ταξικά συνδικάτα για την ανακούφιση του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού από την ιμπεριαλιστική θηριωδία του Ισραήλ. Με μια αθόρυβη και λιτή εκδήλωση στα γραφεία του ΠΑΜΕ, ο Μπάμπης Τεννές, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, παρέδωσε την επιταγή στον Μοχάμεντ Ιγκνεμπί, εκπρόσωπο της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών στην Ελλάδα και στην ΠΣΟ, σημειώνοντας ότι η συγκέντρωση χρημάτων συνεχίζεται στα γραφεία του ΠΑΜΕ.

Ο Μπάμπης Τεννές αναφέρθηκε στην επιθετικότητα των Ισραηλινών σε βάρος των Παλαιστινίων και του λαού του Λιβάνου, η οποία εντάσσεται στα γενικότερα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για τη Μέση Ανατολή και την καθυπόταξη των λαών που σηκώνουν κεφάλι. Τόνισε την ανάγκη να αντιτάξουν οι λαοί σε κάθε χώρα ένα ρωμαλέο παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ενώ σημείωσε και την τεράστια σημασία της αλληλεγγύης στους λαούς που αντιστέκονται, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκονται στο μάτι του ιμπεριαλιστικού κυκλώνα. «Για το ΠΑΜΕ και την ΠΣΟ», σημείωσε ο Μπάμπης Τεννές, «η ανταπόκριση στο διεθνιστικό καθήκον είναι αυτονόητη».

Παραλαμβάνοντας την οικονομική ενίσχυση, ο εκπρόσωπος των Παλαιστινίων ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ και την ΠΣΟ για τη συνέπειά τους στην έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, θυμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή στέκεται και οικονομικά στο πλευρό των Παλαιστινίων και των λαών της Μέσης Ανατολής. «Μας δίνετε κουράγιο και δύναμη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μοχάμεντ Ιγκνεμπί. Και στάθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η βοήθεια να δίνεται απευθείας στους εκπροσώπους των εργαζομένων, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς εκμεταλλεύονται το όνομα του παλαιστινιακού λαού για να συγκεντρώσουν δήθεν βοήθεια, χωρίς αυτή να καταλήγει ποτέ στους Παλαιστίνιους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ