Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μανία για την εξουσία

«Οθέλλος» από το «Θέατρο του Νέου Κόσμου»
«Οθέλλος» από το «Θέατρο του Νέου Κόσμου»
Ενα από τα γνωστότερα δραματικά έργα του Σαίξπηρ, ο «Οθέλλος», παρουσιάζεται στο Ηρώδειο στις 31/7, από το «Θέατρο του Νέου Κόσμου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μετάφραση Διονύση Καψάλη, σκηνικά - κοστούμια Αγγελου Μέντη, χορογραφίες Αγγελικής Στελάτου, σπαθογραφία Κωσταντίνου Μπουμπούκη, μουσική Θοδωρή Αμπαζή, Σταύρου Γασπαράτου.

Η τραγική ιστορία του ζηλόφθονου Μαυριτανού, που βάφει τα χέρια του με το αίμα της αγαπημένης του, Δεισδαιμόνας, αναβιώνει με γνωστούς ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Γεράσιμος Γενατάς και η Αθηνά Μαξίμου. Παίζουν επίσης: Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Κόρα Καρβούνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Κώστας Γαλανάκης, Χρύσα Παππά κ.ά.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σημειώνει: «Με τον "Οθέλλο" ο Σαίξπηρ φεύγει από τον κόσμο των βασιλιάδων και μιλάει για κοινούς θνητούς. Ωστόσο, τα θέματα που τον απασχολούν είναι τα ίδια: πού οδηγεί η μανία για εξουσία, τι είναι ο φθόνος, πώς απλώνεται το Κακό και παρασύρει στο διάβα του τους πάντες και τα πάντα, δίκαιους και άδικους. Το Κακό που γίνεται συνειδητό όπλο στα χέρια του Ιάγου, ποτίζει με δηλητήριο τα βέλη του έρωτα και μολύνει την ψυχή του Οθέλλου για να τον οδηγήσει στο έγκλημα και τον αφανισμό του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ