Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας

ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Αρχισε χτες η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών κομμάτων και των ανεξάρτητων υποψηφίων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Δεκεμβρίου, που θα αναδείξουν τον ανώτατο ηγέτη της Βενεζουέλας για τα επόμενα έξι χρόνια.

Η Εθνική Εκλογική Επιτροπή (CNE) είχε εγκρίνει το βράδυ της Δευτέρας το νομικό όργανο το οποίο θα καθορίζει τους όρους του πολιτικού παιγνιδιού - τη δημοσιότητα και την προπαγάνδα που μπορούν να έχουν και να κάνουν οι υποψήφιοι και τα κόμματα.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που επικαλείται η ειδησεογραφική υπηρεσία Prensa Latina, ο σημερινός πρόεδρος Ούγκο Τσάβες ξεκινά την προεκλογική εκστρατεία με ποσοστό όσον αφορά την πρόθεση ψήφου που κυμαίνεται ανάμεσα στο 55% και το 66%, ενώ 20 υποψήφιοι της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν συνολικά περί το 19%.

Το νομικό πλαίσιο που εγκρίθηκε επιχειρεί να προστατεύσει, διαμέσου κανόνων και διαδικασιών, τα πολιτικά δικαιώματα και την ισονομία μεταξύ των υποψηφίων.

Τέλος, ο πρόεδρος Τσάβες μέχρι χτες βρισκόταν στο Ανόι, όπου συναντήθηκε με το στρατηγό Γκιάπ και βετεράνους των Βιετκόνγκ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λαϊκή Δημοκρατία του Βιετνάμ. Επίσκεψη που αποτελεί μέρος της περιοδείας του σε Ευρώπη και Ασία με κύριο στόχο τη σύσφιξη των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών δεσμών με χώρες, όπως τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, το Ιράν και φυσικά τη ΛΔ του Βιετνάμ.

Επίσης χτες ανακοινώθηκε και επίσημα από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, η ανακήρυξη του Ούγκο Τσάβες Φριας, ως υποψηφίου που θα στηρίξει το Κόμμα στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές, πράγμα που εξάλλου αποτελεί και απόφαση του πρόσφατου 12ου Συνεδρίου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ