Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Επείγουσα έκκληση προς τα Ευρωπαϊκά Κινήματα Ειρήνης

«Η φωνή των Ευρωπαϊκών κινημάτων για την ειρήνη και τη δημοκρατία είναι απαραίτητη για να τεθεί ένα τέλος σε αυτές τις βαρβαρικές επιδρομές και να σταματήσει αυτός ο τρελός πόλεμος - στο πλαίσιο του οποίου διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», τονίζει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, από τη Ραμάλα σε επείγουσα έκκληση για να δυναμώσει η κινητοποίηση.

Σε αυτήν σημειώνει: «Η ΕΕ και οι λαοί των χωρών - μελών της έχουν μεγάλη ευθύνη όσον αφορά στην τήρηση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης. Ο καθένας πρέπει να κινητοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα για να αναγκαστεί το Ισραήλ να σταματήσει αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο εναντίον του Λιβάνου και των Παλαιστινιακών Κατεχόμενων Εδαφών.

Σας καλούμε, ως κινήματα ειρήνης, να αναλάβετε έναν κατεπείγοντα και άμεσο ρόλο ώστε να πιεστούν οι κυβερνήσεις των χωρών σας ώστε να αναγκάσουν το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεσή του. Λόγω της επικυριαρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών, το Συμβούλιο Ασφαλείας απέτυχε να εγκρίνει μια απόφαση που να καλεί να τερματιστεί αυτός ο παράνομος πόλεμος.

Ελπίζουμε ότι θα εντείνετε και θα επεκτείνετε τις προσπάθειές σας ώστε να υπάρξει άμεσα εκεχειρία και να σταματήσουν οι δολοφονίες όλο και περισσότερων αθώων αμάχων.

Σας καλούμε να εργαστείτε μαζί μας για να επιτευχθεί μια δίκαιη και συνολική ειρήνη σε όλη την περιοχή, σύμφωνη με τη διεθνή νομιμότητα.

Το κλειδί για μια τέτοια ειρήνη, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης και η ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, ώστε όλη η περιφέρεια να μπορέσει να ζήσει με ειρήνη και ασφάλεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ