Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης λαμβάνουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι και υποψήφιοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλοι μαζικοί φορείς.

Δεκατρείς υποψήφιοι στη Λέσβο εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή τους για το έγκλημα που συντελείται στη Μέση Ανατολή και καλούν το λαό της περιοχής να ανταποκριθεί έμπρακτα στην έκκληση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και χρημάτων. Η συγκέντρωση φαρμάκων και χρημάτων γίνεται στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43 Μυτιλήνη) από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Το σχετικό κείμενο συνυπογράφουν ο υποψήφιος νομάρχης Λέσβου, Βαγγέλης Παλαιολόγος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κόρακας, Μύρινας Λήμνου Κώστας Μαδυτινός, Λουτρόπολης Θέρμης Αθανασία Καλαϊτζόγλου, Μανταμάδου Δημήτρης Καρατζιτζής, Μολύβου Διονύσης Καράτσαλος, Πέτρας Ιγνάτης Κοτζαμπάσης, Καλλονής Χρυσούλα Ζωγράφου - Στεριανού, Ευεργέτουλα Στρατής Σταυρινός, Πλωμαρίου Μαρία Ανδρή, καθώς και οι νυν δήμαρχοι και εκ νέου υποψήφιοι Αγιάσου Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης, Πολυχνίτου Γιάννης Συκάς, Αγ. Παρασκευής Αλέκος Ευαγγελινός.

Στην Ικαρία

Αντίστοιχη πρωτοβουλία έχουν λάβει και τέσσερις εκλεγμένοι και εκ νέου υποψήφιοι στην Ικαρία. Με κείμενό τους, καλούν τον ικαριώτικο λαό και τους μαζικούς φορείς του νομού, να καταδικάσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τις πολεμικές επιχειρήσεις και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ που τις ανέχονται και τις στηρίζουν. Πρόκειται για τους δημάρχους: Σπύρο Τέσκο (Αγ. Κηρύκου), Στυλιανό Σταμούλο (Ευδήλου), Φανούρη Καρούτσο (Ραχών) και το νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ και υποψήφιο Μ. Τσαντίρη. Σημειώνεται ότι στα Δημαρχεία Αγ. Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών συγκεντρώνονται φάρμακα και γάλα - σκόνη, που θα αποσταλούν στους πληγέντες με ευθύνη των Δήμων.

Τη συνεχιζόμενη εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ σε βάρος του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, καταγγέλλει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους δοκιμαζόμενους λαούς. Το ψήφισμα έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας στη συνεδρίασή του, συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης για τη συνεχιζόμενη εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ σε βάρος του Λιβάνου και της Παλαιστίνης και αποφάσισε ομόφωνα:

1) Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Λιβάνου και εκφράζουμε την ολόθερμη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στο λαό του Λιβάνου.

2) Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων τώρα.

3) Καλούμε το λαό της Καρδίτσας να εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή του στην επίθεση του Ισραήλ και, επίσης, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ