Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Κλιμακώνεται ο εμφύλιος

ΚΟΛΟΜΠΟ.--

Επεκτάθηκαν οι μάχες χτες στο βορειοανατολικό τμήμα της Σρι Λάνκα, με τους αντάρτες να καταλαμβάνουν τον έλεγχο της πόλης Μουτούρ, σύμφωνα με κατοίκους της. Σύμφωνα με το BBC, μουσουλμάνοι κατέφυγαν σε τεμένη για να προστατευτούν από τα διασταυρούμενα πυρά του στρατού της Σρι Λάνκα και των μαχητών της αυτονομιστικής οργάνωσης Τίγρεις για την Απελευθέρωση των Ταμίλ (ΕΕΛΑΜ). Παράλληλα, ο στρατός συνεχίζει την προώθησή του στην περιοχή του Τρινκομαλί. Οι Τίγρεις εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον τεσσάρων στρατοπέδων. Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές του εμφυλίου έδιναν αντιφατικές πληροφορίες για τους αριθμούς των απωλειών. Ο στρατός υποστήριξε ότι σκότωσε 40 αντάρτες και ότι στις μάχες βρήκαν επίσης το θάνατο 3 πεζοναύτες και 2 πολίτες, ισχυρισμός που είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί.

Πάνω από 800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά επιθέσεων και στρατιωτικών επιχειρήσεων φέτος στη Σρι Λάνκα, όπου, τύποις, εξακολουθεί να ισχύει η εκεχειρία του 2002. Ωστόσο, οι ανοιχτές εχθροπραξίες και οι μάχες εκ του συστάδην, για πρώτη φορά από το 2002, συνιστούν μια σημαντική ποιοτική κλιμάκωση της κρίσης.

Υπό τον φόβο του εμφυλίου, χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή του Τρινκομαλί. «Φεύγουν, αλλά δεν έχουν πού να πάνε», είπε κυβερνητική πηγή ανώνυμα στο BBC.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ