Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Κοπιώδεις οι εργασίες της Συντακτικής Συνέλευσης

ΛΑ ΠΑΣ.--

Επίπονη η αυλαία των προκαταρκτικών εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης με ελάχιστες προτάσεις να έχουν τη δυνατότητα να προωθηθούν κυρίως εξαιτίας των αναχωμάτων, αλλά και απειλών για μπλοκάρισμα οιασδήποτε πρότασης εκ μέρους των παραδοσιακών κομμάτων της ολιγαρχίας.

Ενδεικτικό είναι ότι με εξαιρετικά αργό ρυθμό προχωρούν οι διεργασίες για την εκλογή της «αντ χοκ επιτροπής», που έχει στόχο την οργάνωση της έναρξης των εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Κυριακή, καθώς και για την εκλογή του προέδρου της, που το Κίνημα για το Σοσιαλισμό -MAS προτείνει την αγρότισσα και ηγετική φιγούρα των εξεγέρσεων των τελευταίων ετών Σίλβια Λασάρτε. Μάλιστα, τα κόμματα της ολιγαρχίας, για να μπλοκάρουν την υποψηφιότητά της τη χαρακτήρισαν «τρομοκράτη». Κατηγορία που είχαν προσάψει στην Λασάρτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας της «πολέμου της κόκα», της εξέγερσης των αγροτών καλλιεργητών κόκα της οποίας είχε βρεθεί στην πρωτοπορία.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση του Εβο Μοράλες κατόρθωσαν να έχουν την πλειοψηφία (137 σε σύνολο 255 εδρών) αλλά όχι την απόλυτη πλειοψηφία των δύο τρίτων που χρειάζεται για να προωθούν οι ριζικές και ενδεχομένως ριζοσπαστικές οικονομικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που είναι αναγκαίες για να αλλάξει κατεύθυνση η Βολιβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ