Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Παραδόθηκαν 2.000 τίτλοι ιδιοκτησίας

ΛΑ ΠΑΣ.-

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το σχέδιο της αγροτικής μεταρρύθμισης, καθώς ο Πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, λίγο καιρό μετά την εξαγγελία του, παρέδωσε περίπου 2.000 τίτλους ιδιοκτησίας, καθώς και 50 τρακτέρ, κατασκευασμένα στη Βενεζουέλα και την Κίνα, σε εκατοντάδες αγρότες.

Μάλιστα, ο Μοράλες, παρουσία και του πρέσβη της Βενεζουέλας, παρέδωσε τους τίτλους στην πόλη Ουκουρένα, όπου πριν 53 χρόνια είχε αρχίσει η πρώτη απόπειρα αγροτικής μεταρρύθμισης στην ιστορία της Βολιβίας.

Από την Ουκουρένα ο Μοράλες κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει το νόμο, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στην κατάσχεση γαιών εάν διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιούνται αντιπαραγωγικά ή έχουν αποκτηθεί με παράνομα μέσα. «Η γη που παραμένει αναξιοποίητη στην ανατολική Βολιβία, που ελέγχεται από πολιτικά συμφέροντα και ισχυρές οικογένειες, η γη αυτή πρέπει να επιστραφεί στο κράτος της Βολιβίας ώστε να καταστεί δυνατό να αναδιανεμηθεί» δήλωσε ο Μοράλες, αναφερόμενος στους γαιοκτήμονες της Σάντα Κρους, που υπονομεύουν το έργο της κυβέρνησης, καθώς απειλούνται τα συμφέροντά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ