Σάββατο 5 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Κανείς αδιάφορος στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, την Τρίτη, 8 Αυγούστου, στις 8.00 μ.μ.
  • Πικετοφορία την ίδια μέρα και ώρα στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο

Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση - συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 8 μ.μ.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί το χανιώτικο λαό, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των 61 χρόνων από τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές καθώς και για το νέο έγκλημα που διαπράττουν από κοινού σήμερα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ισραήλ στο λαό του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Με ανακοίνωσή της, ζητά να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ κατά των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που συντελείται με τη στήριξη ΗΠΑ - ΕΕ. Να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη φύγει κανένας Ελληνας φαντάρος στη Μέση Ανατολή, να εγκαταλείψουν τη θέση των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο θύμα και το θύτη, κόμματα και μαζικοί φορείς που την εκφράζουν κ.ά.

Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, όλους τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, συγκεντρώνοντας χρήματα στο λογαριασμό της ΕΕΔΥΕ στην Εθνική Τράπεζα.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης απευθύνει με ανακοίνωσή του και το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού που στην προσπάθειά του να επιβάλει τα συμφέροντά του δε διστάζει να αιματοκυλίζει και να δολοφονεί λαούς.

Αντιιμπεριαλιστική πικετοφορία στο Ηράκλειο

Πικετοφορία για τα 61 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι καθώς και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ - ΕΕ σε βάρος του λιβανέζικου και παλαιστινιακού λαού θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία των Λιονταριών.

Την πικετοφορία διοργανώνουν από κοινού η ΝΑΣ, η «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών» Ηρακλείου, η «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Ν. Αλικαρνασσού», η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ