Σάββατο 5 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αυτοδιοικητικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΟΜΩΣ έχουν το θράσος να ...τσακώνονται για το θέμα αυτό! Στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αναφερόμαστε, που συνεχίζουν να ανταλλάσσουν δηλώσεις για το ποιος χρηματοδοτεί καλύτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Λες και δεν είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει τους δήμους σε χρεοκοπία, μειώνοντας συνεχώς τη χρηματοδότησή τους και κατακρατώντας όσα εισπράττουν για λογαριασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Από την άλλη, βέβαια, και οι δυο τους προωθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις λογικές της «ανταποδοτικότητας» και της «αυτονομίας» που συνίστανται σε μία και μόνη βασική αρχή: Οι δήμοι έχουν δικαίωμα να χαρατσώνουν όσο νομίζουν τους δημότες προκειμένου να παίρνουν λιγότερα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και δεν περιορίστηκαν μόνο στην προώθηση των λογικών αυτών, αλλά τις πέρασαν και στο Σύνταγμα, στην τελευταία αναθεώρησή του (2001) και τις έκαναν και νόμο. Οι δήμοι, πλέον, έχουν κάθε δικαίωμα τοπικής φορομπηξίας...

Οσο για τις κατηγορίες που ανταλλάσσουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, περί των ενισχύσεων που δίνονται για θεομηνίες και καταστροφές, τι να πει κανείς... Οι πρακτικές της μη αποζημίωσης αγροτών και της έλλειψης έργων υποδομής στους νόμους της χώρας είναι πάγια πρακτική και των δύο.

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ για ...«διαρκή ειρήνη» στο Λίβανο συνεχίζουν να ψάχνουν οι ΗΠΑ, όπως δηλώνει και ξαναδηλώνει η Κοντολίζα Ράις. Εδώ που τα λέμε, μάλλον είναι κοντά στο στόχο τους. Αν εξοντωθούν όλοι οι κάτοικοι του Λιβάνου από τους βομβαρδισμούς, η ειρήνη (των Ισραηλινών) θα διαρκέσει για πάντα.

Οπως επίσης κι αν εξαφανιστεί από το χάρτη ο οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή αντίρρηση για τα αμερικανικά σχέδια στην περιοχή. Σίγουρα, τότε, θα επικρατήσει ...ησυχία γενικώς. Οπως ακριβώς και σ' ένα νεκροταφείο...


Γρηγοριάδης Κώστας

Και για όσους αρέσκονται να παρουσιάζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση ως ...αντίπαλο δέος σε αυτές τις επιδιώξεις, ας ρίξουν μια ματιά στο τι λένε οι Ευρωπαίοι. Να μπουν στο «παιγνίδι» από καλύτερες θέσεις θέλουν κι αυτό εκφράζεται στην περίφημη «διπλωματική διαμάχη» που υποτίθεται ότι γίνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ