Τρίτη 8 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... «Συν» τα προφανή

... Διότι η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και η «Δημοτική Κοινωνική Κίνηση» παρουσίασαν τις θέσεις τους για την Υγεία και την Πρόνοια σε σχέση με τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές σε πλατιά σύσκεψη - και μεταξύ των παρουσιαστών ήταν και ο Σπ. Χαλβατζής - στις 7.3.2006 (βλέπε και «Ρ» της 8.3.2006). Σε φυλλάδιο που διανεμήθηκε με τις θέσεις τονίζεται: «Οι παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που προσφέρουν τα δημοτικά ιατρεία, είναι υποβαθμισμένες, περιορισμένες και αποσπασματικές. Αποτελούν ένα κακέκτυπο υποκατάστατο υπηρεσιών, που δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη και το δικαίωμα του λαού για καθολική, πλήρη και δωρεάν κάλυψη, μέσα από ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας».

Και κάλεσαν τους εργαζόμενους να αγωνιστούν όχι για να καταργήσουν τα δημοτικά ιατρεία, αλλά για να διεκδικήσουν «δημόσια κέντρα υγείας στις πόλεις, που να καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών, των παιδιών, της μητέρας, των χώρων δουλιάς, των σχολείων και των αθλητικών χώρων».

Αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο είναι στην κρίση των δημοτών εδώ και έξι μήνες και είναι κρίμα που δεν το πήρε χαμπάρι ο Θ.Π. και η «Ανοιχτή Πόλη». Ή μήπως έχουν βολευτεί στην εξασφάλιση ενός «ελάχιστου επιπέδου κοινωνικών υπηρεσιών» -που διεκδικεί η «Ανοιχτή Πόλη», εθίζοντας τα λαϊκά στρώματα να μειώνουν τις απαιτήσεις τους και να κάνουν σκόντο στις σύγχρονες ανάγκες τους για καθολικές δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ