Τρίτη 8 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ταμεία» φτώχειας και μιζέριας

Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν περνά μέρα που η κυβέρνηση να μην προπαγανδίζει δεξιά και αριστερά, το Ταμείο Αλληλεγγύης - που θα συστήσει - με το οποίο δήθεν θα υποστηριχτούν οι άνεργοι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς και σε κλάδους που φθίνουν. Το ίδιο κάνει και σε συνέντευξή του την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης. Τι δε λέει ο υπουργός: Πως η πρόταση της κυβέρνησης, όπως βέβαια και η αντίστοιχη που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, σε καμιά περίπτωση δεν είναι προτάσεις υποστήριξης των ανέργων, πολύ περισσότερο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας.

Το μόνο που έρχεται να εξυπηρετήσει και αυτό το σχέδιο, είναι να μη βρίσκεται αντιμέτωπη η εκάστοτε κυβέρνηση με το πολιτικό κόστος, όταν σε ορισμένες περιοχές και κλάδους κλείνουν κατά σειρά εργοστάσια, πετώντας τους εργάτες στο δρόμο... Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ακόμα και στους εργαζόμενους άνω των 50 ετών, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει σε αυτούς σταθερές θέσεις εργασίας, άρα και το αντίστοιχο εισόδημα και να ρίξει στους ανέργους λίγα ψίχουλα παρηγοριάς.

Οι «λύσεις» της ΝΔ είναι λύσεις φτώχειας και μιζέριας, όπως ακριβώς ήταν και οι λύσεις που έδινε τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Καμιά προστασία δεν εξασφαλίζεται στους ανέργους. Γι' αυτό παραμένει επίκαιρη και αναγκαία η πρόταση του ΚΚΕ, για πραγματική προστασία όλων των ανέργων με επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού (που όμως σήμερα πρέπει να είναι 1.300 ευρώ), για όλο το διάστημα της ανεργίας και ταυτόχρονη ασφαλιστική κάλυψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ