Τρίτη 8 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με στόχο την εξυπηρέτηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

Με σαφή προσανατολισμό για εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη. Συμμετέχει σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ με αντικείμενο την αντιμετώπιση της «κρίσης» του Λιβάνου. Η Ελλάδα έχει αυτό το διάστημα εκπροσώπηση εκεί ως μη μόνιμο μέλος.

Πριν φύγει - και μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Επικοινωνιών της Συρίας - η Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι βάση για τις διαβουλεύσεις στο ΣΑ αποτελεί το σχέδιο απόφασης που συνδιαμόρφωσαν Γαλλία και ΗΠΑ. Σχέδιο καταφανώς άδικο για το λαό του Λιβάνου. Εκφράζοντας τη θέση της κυβέρνησης απέφυγε επιμελώς, για άλλη μια φορά, να κατονομάσει έστω τον επιτιθέμενο, το επίσημο Ισραήλ. Αρκέστηκε να πει ότι το ΣΑ «οφείλει να θέσει τέρμα στην αδικαιολόγητη 23 ημερών σιωπή του απέναντι στο φαύλο κύκλο της βίας. Μία εκτός λογικής βία, που προκάλεσε θάνατο και δυστυχία στο Λίβανο, αλλά και στο Ισραήλ». Ποια σιωπή όμως, που πχ ΗΠΑ - Βρετανία ό,τι θέλουν το λένε ανοιχτά και ξάστερα;

Ακόμα η Ελληνίδα υπουργός σημείωσε ότι «το ΣΑ θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που να δρομολογήσουν επιτέλους ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση της Διεθνούς Κοινότητας για τον άμεσο τερματισμό του παραλογισμού της βίας. Για την επίτευξη σταθερής και διαρκούς ειρήνης που τόσο έχει ανάγκη η πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής». Κάτι που φυσικά αποκλείεται να γίνει όσο τα σχέδια για την περιοχή εκπονούν και υλοποιούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με τις οποίες οι ελληνικές κυβερνήσεις «συνεργάζονται» στενά.

Επιπλέον μίλησε «για την αποκατάσταση και την εμπέδωση μιας βιώσιμης ειρήνης, όχι μόνο στο Λίβανο, αλλά και στη Μέση Ανατολή, με έμφαση βεβαίως στο Παλαιστινιακό», παρακάμπτοντας το γεγονός ότι αυτή η εμπέδωση, κατά τις ΗΠΑ - ΕΕ περνά από την ανάπτυξη κατοχικής δύναμης στο Νότιο Λίβανο και τη στήριξη κυβερνήσεων - μαριονετών των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειωτέον ότι στην ανάπτυξη αυτής της πολεμικής δύναμης η ελληνική κυβέρνηση δεν αρνείται τη συμμετοχή. Χαρακτηριστικά, και αυτήν την Κυριακή, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο αρμόδιος υπουργός Αμυνας, Β. Μεϊμαράκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο Ελληνες φαντάροι να μεταβούν στο Λίβανο για να κάνουν τις βρωμοδουλιές των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ