Τετάρτη 9 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ
Αυξάνονται οι νεκροί στην Ινδονησία...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ-ΜΠΑΝΓΚΟΚ-ΠΕΚΙΝΟ.--

Ακόμη δύο 16χρονα παιδιά έπεσαν χτες θύματα της γρίπης των πτηνών στην Ινδονησία, που πλέον είναι η χώρα που έχει πληγεί απ' την ασθένεια περισσότερο απ' οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Πρόκειται για ένα 16χρονο αγόρι, που απεβίωσε προχτές βράδυ στην Τζακάρτα, και μία 16χρονη που απεβίωσε σε νοσοκομείο της πόλης Τανγκεράνγκ. Τα θύματα της νόσου στην Ινδονησία ανέρχονται πλέον σε 44.

Παράλληλα, η ταϊλανδέζικη κυβέρνηση κήρυξε 29 επαρχίες της χώρας σε ζώνες κινδύνου όχι μόνο γιατί επανεμφανίζονται φορείς της νόσου σε ανθρώπους και ζωικό πληθυσμό για πρώτη φορά μετά από 8 μήνες αλλά και για να εκταμιευτούν πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις για χιλιάδες πτηνοτρόφους και αγρότες που πλήττονται απ' την ασθένεια.

Στο μεταξύ, στο Πεκίνο επιβεβαιώθηκε ότι το πρώτο ανθρώπινο θύμα της γρίπης των πουλερικών στην Κίνα ήταν ένας 24χρονος στρατιώτης που απεβίωσε το Νοέμβρη του 2003 από τον ιό Η5Ν1. Ο ασθενής είχε τότε θεωρηθεί πως έπασχε από πνευμονία «άγνωστης προέλευσης». Πέθανε τέσσερις μέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και θεωρήθηκε πως ίσως έπασχε απ' το Σύνδρομο Οξύ Πνευμονικό Σύνδρομο, SARS, που είχε κάνει την εμφάνισή του εκείνη την περίοδο σε πολλά αστικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η διενέργεια πρόσφατων εξετάσεων σε ιστούς απ' τους πνεύμονες του 24χρονου έδειξε ως αιτία θανάτου τη γρίπη των πουλερικών αλλά και κατέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετώπιζε τουλάχιστον ως και πριν τρία χρόνια η Κίνα στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση επιδημιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ