Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού

Ανακοίνωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Ρόδου»

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρόδου έχει "χτυπήσει κόκκινο"». Αυτό τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση - καταγγελία η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Ρόδου», αφού οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των περίπου 100.000 κατοίκων του νησιού και των χιλιάδων επισκεπτών του.

«Ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, έρχεται λόγω των ελλείψεων να προτείνει ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος τις εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυτό είναι μια μεγάλη απάτη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «γιατί στις Βρυξέλλες αποφασίστηκαν άλλα: Λιγότερο κράτος, περικοπή κοινωνικών δαπανών και αντιδραστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων».

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της Ρόδου χρειάζονται πάνω από 270 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και πάνω από 50 γιατροί. Το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου - όπως υπογραμμίζεται και στην ανακοίνωση - λειτουργεί με μόλις 2 γιατρούς. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μεγάλη δυσκολία λειτουργούν τα 6 από τα 8 κρεβάτια που διαθέτει, ενώ το ένα από τα δύο τμήματα του ακτινολογικού κάποιες μέρες παραμένει κλειστό, λόγω έλλειψης προσωπικού. Την ίδια στιγμή, το προσωπικό στα ακτινολογικά εργάζεται με τρομερά εντατικούς ρυθμούς και όπως καταγγέλλει η ΝΑΣ και η ΔΑΣ τους χρωστούν χιλιάδες ώρες ρεπό και αδειών.

«Οι τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού και επιστημονικού προσωπικού έχουν φέρει το υπάρχον προσωπικό στα όρια της αντοχής του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Και σε άλλο σημείο η ΝΑΣ και η ΔΑΣ Ρόδου επισημαίνουν ότι «ο στόχος είναι μέσω της υποβάθμισης να οδηγήσουν σε πλήρη εμπορευματοποίηση την Υγεία. Σας καλούμε να καταδικάσετε την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της εμπορευματοποίησης που έχουν πιλότο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζεται και μέσω των εκπροσώπων τους στη Νομαρχία Δωδεκανήσων και στο Δήμο Ροδίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ