Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντονη σεισμική δραστηριότητα

Εντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα σε όλη τη χώρα. Τελευταία «επίσκεψη» του Εγκέλαδου χτες στην περιοχή της Κέρκυρας, όπου αναστατώθηκαν οι κάτοικοι του νησιού από τις δύο νέες σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 5,5 Ρίχτερ και 4,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκαν χτες τα ξημερώματα. Το επίκεντρο των δονήσεων εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο νότια της Αλβανίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήρι Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 12.20 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης και η δεύτερη, στις 5.10 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια περιοχή με το ίδιο επίκεντρο είχε σημειωθεί και άλλος σεισμός την περασμένη Κυριακή μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ηπειρο και σε νησιά του Βόρειου Ιονίου.

Επίσης την περασμένη Τρίτη στις 10.20 το βράδυ, στην περιοχή του Αιγαίου και συγκεκριμένα με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ.

Τέλος, ο Εγκέλαδος «επισκέφθηκε» και την Αττική την περασμένη Κυριακή, όπου σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 2.10 τα ξημερώματα, χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους σεισμολόγους. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Αθήνας, στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ