Σάββατο 12 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταματήστε τον πόλεμο

«Αν γνώριζε ο φτωχός από πού προσφέρεις την ελεημοσύνη, δε θα τη δεχόταν γιατί θα αισθανόταν σα να 'μελλε να γευτεί σάρκες αδελφικές και αίμα συγγενών του. Θα σου πέταγε δε κατάμουτρα τούτα τα λόγια τα γεμάτα θάρρος και φρονιμάδα: Μη με θρέψεις από τα δάκρυα των αδελφών μου. Μη δώσεις ψωμί στο φτωχό, βγαλμένο από τους στεναγμούς των άλλων φτωχών. Ποιο το όφελος αν κάνεις με την εκμετάλλευση πολλούς φτωχούς και ανακουφίζεις έναν με την ελεημοσύνη; Αν δεν υπήρχε το πλήθος των εκμεταλλευτών δε θα υπήρχε η στρατιά των πεινασμένων. Ας διαλυθούν τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα κι όλοι θ' αποκτήσουμε την οικονομική αυτάρκεια...».

(Γρηγόριος Νύσσης)

Τα παραπάνω λόγια μού ήρθαν στο νου όταν ένας Λιβανέζος πολίτης μπροστά στην κάμερα της τηλεόρασης «πετούσε κατάμουτρα με θάρρος και φρονιμάδα» σε μας τους «φιλάνθρωπους», τους «ελεήμονες» «χριστιανούς» της «πολιτισμένης» και «δημοκρατικής Δύσης» τούτα τα λόγια:

«Δε θέλουμε τη βοήθειά σας.

Δε θέλουμε το γάλα σας και το αλεύρι σας.

Θέλουμε να σταματήσετε τον πόλεμο.

Να σταματήσετε να σκοτώνετε τα παιδιά μας».

Εμείς με τη σειρά μας προσαρμόζοντας τα λόγια του Γρηγορίου Νύσσης στο σήμερα, λέμε:

Αν δεν υπήρχε ο ιμπεριαλισμός και το φυσικό επακόλουθό του, ο πόλεμος, δε θα υπήρχε και η στρατιά των θυμάτων του λιβανέζικου και του παλαιστινιακού λαού.

Γιατί αυτή είναι η αλήθεια:

Ο πόλεμος που επί χρόνια διεξάγεται στη Μέση Ανατολή είναι πόλεμος του διεθνούς σιωνισμού και του αμερικανικού, κυρίως, ιμπεριαλισμού εναντίον του παλαιστινιακού λαού καθώς και των άλλων λαών της περιοχής, όπως τώρα του λαού του Λιβάνου.

Στόχοι του πολέμου:

-- Η καθυπόταξη του αδούλωτου φρονήματος των λαών της Μέσης Ανατολής «προς φρονηματισμό» και των άλλων λαών και περιοχών.

-- Ο απόλυτος έλεγχος των άφθονων πλουτοπαραγωγικών πηγών και στρατιωτικών οδών της Μέσης Ανατολής.

-- Η εγκαθίδρυση καθεστώτων και κυβερνήσεων - μαριονετών στα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Εκείνοι που απευθύνουν γενικά και αόριστα εκκλήσεις, για κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία και ταυτόχρονα καταδικάζουν πάλι γενικά και αόριστα τη βία, εξισώνουν, στην ουσία, το θύμα με το θύτη. Τη βία του πάνοπλα επιτιθέμενου με την άμυνα, του, ουσιαστικά, άμαχου πληθυσμού.

Μοιάζουν με εκείνους, που όταν τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής εκτελούσαν, ως ομήρους, τους κατοίκους ολόκληρων χωριών μας και στη συνέχεια πυρπολούσαν σπίτια και περιουσίες, έριχναν τις ευθύνες, όχι στον κατακτητή, αλλά στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που είχαν επιφέρει κάποιο πλήγμα στις τάξεις των κατακτητών.

Στην κατηγορία αυτή υπάγεται η ΕΕ. Η πρόσφατη απόφαση (1ης Αυγούστου 2006) της συνόδου των 25 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το Λίβανο, που ζητά «τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, τον οποίο θ' ακολουθήσει μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός», βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον πόλεμο που διεξάγουν Ισραήλ και ΗΠΑ, με την άμυνα του λιβανέζικου και παλαιστινιακού λαού. Αποδεικνύεται έτσι, για άλλη μια φορά, ότι η ΕΕ είναι, εξ αντικειμένου, συνένοχος στο έγκλημα και τη γενοκτονία που διαπράττεται στο Λίβανο. Οπως υπήρξε συνένοχος και συνεργός στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και στον πόλεμο και κατοχή του Αφγανιστάν και Ιράκ από τις ΗΠΑ.

Με τα δεδομένα αυτά οι ελεύθερες συνειδήσεις, όπου Γης, πρέπει να αφυπνιστούν και να σημάνουν συναγερμό. Το διεθνές αγωνιστικό και φιλειρηνικό κίνημα πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό του. Η Ευρώπη πρέπει πάλι να βγει στους δρόμους όπως τότε με το Βιετνάμ και όλοι μαζί να απαιτήσουμε:

  • Την καταδίκη των ΗΠΑ και του Ισραήλ για τον πόλεμο και τα όσα εγκλήματα διαπράττουν στο Λίβανο και την Παλαιστίνη
  • Τον τερματισμό του πολέμου και την άμεση καταβολή από ΗΠΑ και Ισραήλ αποζημιώσεων στο Λίβανο για τα θύματα και τις καταστροφές που έχει προκαλέσει η πολεμική μηχανή τους
  • Να αποτραπεί η συγκρότηση και εγκατάσταση «ειρηνευτικής δύναμης» με οποιονδήποτε μανδύα, γιατί θα πρόκειται για στρατό κατοχής μέρους της επικράτειας του Λιβάνου και «προστάτη-χωροφύλακα» του Ισραήλ
  • Ειδικά για τη χώρα μας: Κανένας Ελληνας στρατιώτης δεν πρέπει να βγει έξω από τα σύνορά μας. Τα παιδιά μας στρατεύονται για να υπερασπιστούν αν, μη γένοιτο, χρειαστεί, την πατρίδα μας και όχι τα συμφέροντα του σιωνισμού, των ιμπεριαλιστών και των οργάνων του.

Του
Μανώλη ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ*
*Ο Μανώλης Μηλιαράκης είναι πρόεδρος του κινήματος ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ