Κυριακή 20 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 20/8
  • Χρήστος Θηβαίος - Γιώργος Ανδρέου
    Χρήστος Θηβαίος - Γιώργος Ανδρέου
    Τους «Πέρσες» του Αισχύλου ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, στο πλαίσιο του 25ου Φεστιβάλ Πάτρας. Μετάφραση: Νικολέττα Φριντζήλα, σκηνικά-κοστούμια: Λιλή Κεντάκα, μουσική: Τάκης Φάραζης, χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη. Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Κρανάς, Χρήστος Λούλης, Φαίδων Καστρής, Τάκης Σακελλαρίου, Αποστόλης Πελεκάνος, Δημήτρης Κανέλλος, κ.ά.
  • Η Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει τον «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες, στην Τρίπολη (Θέατρο Αλσους). Διασκευή-σκηνοθεσία: Σταύρος Τσακίρης. Παίζουν: Κώστας Ζαχαράκης, Νίκος Γιαλελής, Βαλέρια Χριστοδουλίδου κ.ά.. Ακολουθούν οι παραστάσεις: 23/8 Αργος, 25/8 Κόρινθος.
Δευτέρα 21/8
  • Στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, παρουσιάζεται σήμερα και αύριο, ο «Οθέλλος» του Σαίξπηρ, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Γεράσιμος Γενατάς, Αθηνά Μαξίμου.
Τρίτη 22/8
  • Τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη παρουσιάζει το Θέατρο «Αθήναιον», σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη, στο Βόλο (Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»). Εκτός από τον ίδιο το Θ. Καρακατσάνη πρωταγωνιστούν επίσης οι Γιώργος Κωνσταντίνου και Σωτήρης Μουστάκας.
  • «Ο Φιάκας» στη Ρεματιά Χαλανδρίου
    «Ο Φιάκας» στη Ρεματιά Χαλανδρίου
    Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Αστυπάλαιας με συναυλία των Ελένης Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνας Μπάμπαλη και Ραλλίας Χρηστίδου.
Τετάρτη 23/8
  • Στο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι ανεβαίνει «Ο Φιάκας» του Δ.Κ. Μισιτζή. Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος, σκηνικά-κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης, μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας, χορογραφία: Νατάσσα Ζούκα, φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης. Παίζουν: Τάκης Χρυσικάκος, Κώστας Φλωκατούλας, Νικολέττα Βλαβιανού, Μίρκα Καλατζοπούλου, Σπύρος Αυγουστάτος. Στις 26/8 θα δοθεί παράσταση στην Κηφισιά.
  • Στην Ερμούπολη της Σύρου (Θέατρο «Απόλλων»), στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Κυκλάδων πραγματοποιείται συναυλία της Ελληνικής Ακαδημίας Ξύλινων Πνευστών, με σολίστ τη Δανάη Καρρά, σε έργα Μότσαρτ.
  • «Ταξιδεύοντας... με το Σταυρό του Νότου και τις Γραμμές των Οριζόντων», στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων. Τραγουδούν: Γιάννης Κότσιρας, Διονύσης Τσακνής, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας.
  • Το μιούζικαλ για παιδιά «Ρωμαίος και Ιουλιέτα... σαν το σκύλο με τη γάτα» παρουσιάζει το ΚΘΒΕ, στις Συκιές Θεσσαλονίκης (Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης»), σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Παίζουν: Αρετή Αγγέλου, Παναγιώτης Αργυριάδης, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Αννυ Ντουμούζη, Γιώργος Παπαδημητρίου κ.ά.
  • Την κωμωδία «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη παρουσιάζει η «Αττική Σκηνή», σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη, με τον Χάρη Ρώμα και την Αννα Συνοδινού, στο Ρέθυμνο.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ανεβάζει στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Κοζάνης το «Ράφτη Κυριών» του Φεϊντό, σε σκηνοθεσία Νανάς Νικολάου. Παίζουν: Τάσος Χαλκιάς, Αριέττα Μουτούση, Παύλος Ορκόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης κ.ά.
Πέμπτη 24/8
  • «Πέρσες» του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο
    «Πέρσες» του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο
    «Πέρσες» του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο στη Νέα Μάκρη (Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο).
  • Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, στο Βόλο. Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκος Ψαρράς, Οδυσσέας Σταμούλης κ.ά. Στις 26/8 ανεβαίνει στο Λαύριο (Χώρος ΑΚΕΛ).
  • Οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη ανεβαίνουν από το Εθνικό Θέατρο, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με τους Γιώργο Αρμένη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Αλέξανδρο Μυλωνά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
  • Οι «Χαΐνηδες» δίνουν συναυλία στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ομονοίας). Είσοδος ελεύθερη.
Παρασκευή 25/8
  • Στο Ηρώδειο, σήμερα και αύριο το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ανεβάζει τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη, προτείνοντας μια νέα ανάγνωση του έργου εμπνευσμένη από τη μουσική που έγραψε για το έργο ο Μάνος Χατζιδάκις πριν από 42 χρόνια. Διασκευή-σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης, σκηνικά-κοστούμια: Λ. Πεζανού, μουσικός σύμβουλος: Ν. Κυπουργός, χορογραφία: Χ. Μανταφούνης. Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Φώτης Σπύρος, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Στέλιος Δρίβας, Δημήτρης Βογιατζής κ.ά.
  • Συναυλία της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας, με μαέστρο τον Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ τους Μπρούνο Βαϊνμάιστερ (τσέλο) και Αρη Γαρουφαλλή (πιάνο), σε έργα Χάιντν και Μότσαρτ, στην Ερμούπολη Σύρου (Θέατρο «Απόλλων»), στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Κυκλάδων.
  • «Ορνιθες» στο Ηρώδειο από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
    «Ορνιθες» στο Ηρώδειο από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
    Συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, στην Κέρκυρα (Παλαιό Φρούριο).
  • Η εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση του συγκροτήματος «Ragus», με τίτλο «Irish Passion: Ταξίδι στην Ψυχή της Ιρλανδίας» φιλοξενείται μέχρι τις 27/8, στο Κηποθέατρο «Αλκαζάρ», στη Λάρισα.
Σάββατο 26/8
  • Εργα Μότσαρτ και Τσαϊκόφσκι παρουσιάζει η Βασιλική Ορχήστρα της Δανίας με σολίστ τους Δημήτρη Σγούρο (πιάνο) και Γιάννο Μαργαζιώτη (βιολί), στην Ερμούπολη Σύρου (Θέατρο «Απόλλων»), στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Κυκλάδων.
  • Ο Γιώργος Ανδρέου και ο Χρήστος Θηβαίος δίνουν συναυλία στο Φεστιβάλ Αστυπάλαιας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ