Σάββατο 19 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοροϊδία μετά... μουσικής

Το... «ενδιαφέρον» για τη μουσική παιδεία της χώρας έδειξε ακόμη μια φορά το υπουργείο Παιδείας, αφού δε φρόντισε να ειδοποιήσει έγκαιρα τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι από χτες και μέχρι 25 Αυγούστου, οι εκπαιδευτικοί μουσικοί θα έπρεπε να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, για να προσληφθούν ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές στα σχολεία.

Ετσι, θύμα της καλοκαιρινής... ραστώνης έπεσαν αρκετοί εκπαιδευτικοί μουσικοί, που με την αγωνία για μια θέση εργασίας, έστω κι αν είναι μισερή και αμφίβολη, περίμεναν σε ουρά από τα χαράματα χτες, έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οδό Λυκούργου! Το... μπάχαλο που επικράτησε ήταν χαρακτηριστικό. Οι λιγοστοί υπάλληλοι, έψαχναν απεγνωσμένα να αποκρυπτογραφήσουν τις περιπτώσεις των... υποπεριπτώσεων της προκήρυξης του υπουργείου για αναπληρωτές και ωρομίσθιους από τη μία και από την άλλη, έψαχναν να βρουν κόσμο να εξυπηρετήσει τους μουσικούς που περίμεναν στην ουρά!!! Μάλιστα, οι πιο απελπισμένοι συνιστούσαν στους εκπαιδευτικούς να έρθουν από Δευτέρα!

Επιβεβαιώθηκε έτσι ακόμη μια φορά η αναλγησία και η προχειρολογία των ιθυνόντων που δήθεν ενδιαφέρονται για τη μουσική εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων. Οπως και η αδιαφορία τους για τον πόνο τόσων ανέργων μουσικών, που περιμένουν κυριολεκτικά για μια θέση στον ήλιο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ