Σάββατο 19 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων

Τις επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων από τη φωτιά στη χωματερή των Ταγαράδων, αλλά και τις συνθήκες εργασίας μέσα στις οποίες επιτελούν το έργο τους οι εργαζόμενοι στη χωματερή, αναδεικνύει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Η ΔΑΣ καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των δημάρχων που στηρίζουν αυτήν την πολιτική που έχει σαν αποτέλεσμα την έκθεση της υγείας και της ζωής των εργαζομένων σε κίνδυνο και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Οπως αναφέρει η ΔΑΣ, ελάχιστοι μίλησαν για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τις εργασιακές σχέσεις, τους επαγγελματικούς κινδύνους, τις μολυσματικές ασθένειες, κλπ. που απειλούν καθημερινά τους εργαζόμενους στη χωματερή και όσους δουλεύουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Για την πλειοψηφία των αιρετών και τις κυβερνήσεις «οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι συνταξιοδοτικά - μισθολογικά, αφού η επίσημη πολιτεία και οι Δήμαρχοι δεν αναγνωρίζουν το επάγγελμά τους ως βαρύ και ανθυγιεινό. Δε μας πείθουν λοιπόν τα "κροκοδείλια δάκρυά τους" για τις συνέπειες στο περιβάλλον. Είναι υπόλογοι στους εργαζόμενους και στο λαό της πόλης για την ανάλγητη πολιτική τους».

Η ΔΑΣ θυμίζει πως στην πρόσφατη απεργία των εργαζομένων στο Δήμο και τη χωματερή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρώτος έφερε τον εισαγγελέα και τα ΜΑΤ για να σπάσει τον αγώνα των εργαζομένων που πάλευαν για την εφαρμογή των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την κατοχύρωση στην εργασία των συμβασιούχων στα σκουπίδια.

Καλεί, λοιπόν, τον εργαζόμενο λαό, στις ερχόμενες εκλογές, να τους τιμωρήσει για την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν και τους εργαζόμενους στους Δήμους να δυναμώσουν τον αγώνα για: Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, σύνταξη στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες, άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πρόσληψη προσωπικού στους ΟΤΑ.

Επίσης, για εφαρμογή του Νομαρχιακού σχεδιασμού για δημιουργία τριών ΧΥΤΑ στο νομό για οικιακά απόβλητα και ενός ΧΥΤΑ για βιομηχανικά απόβλητα, για άμεση προμήθεια κλιβάνων σε όλα τα νοσοκομεία για τα νοσοκομειακά απόβλητα, χωροταξική κατανομή και οριοθέτηση σταθμών μεταφόρτωσης σε ανατολικό και δυτικό τομέα με ταυτόχρονη προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και εκσυγχρονισμό των μέσων (απορριμματοφόρα, σάρωθρα, κλπ.). Για άμεση αποκατάσταση της χωματερής των Ταγαράδων και κλείσιμο όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών στο νομό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ