Κυριακή 20 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ψέμα...

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Πολύ «ντόρο» προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση με τις εξαγγελίες της για αλλαγές στη φορολόγηση των εργαζομένων. Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι ισχυρίζονται ότι έρχονται σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά κρύβουν επιμελώς ότι αυτές αφορούν μόνο όσους έχουν μεγάλα εισοδήματα, ενώ, αντιθέτως, τα μικρά εισοδήματα, όχι μόνο δεν ωφελούνται, αλλά σε πολλές περιπτώσεις επιβαρύνονται κι άλλο. Ιδού μερικά στοιχεία, για του λόγου το αληθές:

  • Η πολυδιαφημιζόμενη αύξηση του αφορολόγητου από 11.000 στα 12.000 ευρώ, δε θα φέρει καμιά αλλαγή στη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων - πάνω από 3,5 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους - οι οποίοι θα παίρνουν του χρόνου μέχρι 785 ευρώ μηνιαίως και ούτε σήμερα ξεπερνούν το αφορολόγητο όριο των 11.000 ευρώ.
  • Πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι, άγαμοι, ή έγγαμοι χωρίς παιδιά, με εισόδημα από 13.000 έως 23.000 ευρώ, θα πληρώσουν επιπλέον φόρο, ενώ όσοι βρίσκονται στο ίδιο εισοδηματικό επίπεδο και έχουν παιδιά, δε θα έχουν ελάφρυνση.
  • Περίπου 500.000 φορολογούμενοι, με εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ θα έχουν σημαντική φορολογική ελάφρυνση και, βεβαίως, όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ελάφρυνση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ