Τετάρτη 23 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αεροπορική τραγωδία με 171 νεκρούς

Ρωσικό αεροσκάφος «Τουπόλεφ 154», του τύπου που συνετρίβη στην Ουκρανία

Associated Press

Ρωσικό αεροσκάφος «Τουπόλεφ 154», του τύπου που συνετρίβη στην Ουκρανία
ΜΟΣΧΑ - ΚΙΕΒΟ.-

Και οι 171 επιβαίνοντες στο ρωσικό «Τουπόλεφ 154», το οποίο εκτελούσε χθες πτήση από το θέρετρο Ανάπα της Μαύρης Θάλασσας στη νότια Ρωσία με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, αλλά επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση λόγω φωτιάς στην άτρακτό του χωρίς να λειτουργούν οι τροχοί, είναι νεκροί, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων στη Μόσχα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Ιρίνα Αντριάνοβα είπε ότι πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς ήταν ένας κεραυνός και πρόσθεσε ότι το ενδεχόμενο να επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια» αποδυναμώνεται. Η τραγικότερη λεπτομέρεια, σύμφωνα με ρωσικά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι ότι ανάμεσα στους 160 επιβάτες ήταν πάνω από 39 παιδιά κάτω των 12 ετών.

Το αεροσκάφος, το οποίο ανήκε στην εταιρεία «Πούλκοβο» της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωστών, σύρθηκε στο έδαφος, κομματιάστηκε και ανεφλέγη. Το νέο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα σημειώνεται μέσα σε λιγότερους από δύο μήνες από τη συντριβή ενός «Αίρμπας Α-310» στο Ιρκούτσκ με 124 νεκρούς. Η αύξηση των αεροπορικών πτήσεων και η ελλιπής συντήρηση στο πλαίσιο της επιδίωξης του μέγιστου κέρδους δεν αποκλείεται ωστόσο να έπαιξαν ρόλο και στις δύο τραγωδίες.

  • Οι ρωσικές αρχές θα απαγγείλουν κατηγορίες για «ρατσιστικές δολοφονίες» σε βάρος δύο φοιτητών, οι οποίοι συνελήφθησαν ως ενεχόμενοι στην τοποθέτηση βόμβας αποτελούμενης από 1-1,2 κιλά ΤΝΤ στην υπαίθρια αγορά Τσερκιζόφσκι της Μόσχας, που κόστισε τις ζωές τουλάχιστον 10 ανθρώπων και τος τραυματισμούς άλλων 55. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε αναγνωρισθέντες ως Κινέζοι και ένας Βιετναμέζος, σύμφωνα με τη Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ