Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Να μπει φρένο στην αντιασφαλιστική επέλαση

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας στους εργαζόμενους του κλάδου

Τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, στις οποίες αντανακλάται η επιτάχυνση της ανατροπής ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) καλώντας τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική ετοιμότητα. «Οι αντιδραστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό δεν έχουν τελειωμό» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΦΣΕΕ και επισημαίνει ότι μέσα στο 2007 σχεδιάζονται νέες ανατροπές, με επίκεντρο το νόμο Ρέππα (3029/02).

Η κυβέρνηση δε σταματά να κόβει δικαιώματα από τους εργαζόμενους και να χαρίζει νέα κέρδη στο κεφάλαιο, όπως έκανε πριν και η σημερινή αντιπολίτευση, σημειώνει η Ομοσπονδία. «Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεθοδευμένα σχεδίασαν το οικονομικό αδιέξοδο στο ΙΚΑ και έκαναν τα στραβά μάτια για τις οφειλές των εργοδοτών, τώρα προχώρησαν ακόμα παραπέρα. Σαν καλοί υπηρέτες του κεφαλαίου και κατά προτροπή του ΣΕΒ θέλουν να απαλλάξουν τους εργοδότες από τις ασφαλιστικές εισφορές. Ετσι, αφενός διευκολύνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, την εισφοροδιαφυγή και αφετέρου προωθούν την ανασφάλιστη εργασία» τονίζεται.

Η καταλήστευση των ταμείων αποτελεί καθαρή πρόκληση, αφού ουσιαστικά έχει τις ευλογίες της κυβέρνησης. «Οι βεβαιωμένες οφειλές των εργοδοτών στο ΙΚΑ ανέρχονται στα 3,2 δισ. ευρώ, ενώ τα επικουρικά ταμεία, όπως και το ΤΕΑΥΦΕ, έχουν 20 δισ. ευρώ το μήνα απώλεια από τη ληστεία των αποθεματικών τους και συνεχώς υποβαθμίζονται. Αλλωστε, αυτή η βαθιά ταξική πολιτική έπαιξε, χωρίς προσχήματα, τα αποθεματικά των ταμείων στο Χρηματιστήριο. Επαιξε με λίγα λόγια τα λεφτά του λαού, τα λεφτά μας, για να θησαυρίσουν οι εργοδότες».

Κι η ταξική Ομοσπονδία καταλήγει: «Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην καταλήστευση του ΙΚΑ και των επικουρικών ταμείων, που επιδιώκει το νομοσχέδιο που παρουσίασε στη Βουλή. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική και με την ψήφο τους στις ερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Μόνο με αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε την αντιασφαλιστική λαίλαπα που έρχεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ