Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Επέστρεψε από την κόλαση του Γκουαντάναμο

Ορισμένες λεπτομέρειες για τον εγκλεισμό σε κλουβί, σαν να ήταν άγριος πίθηκος, για φριχτά βασανιστήρια που είναι αδύνατο να περιγραφούν χωρίς εξέγερση της ανθρώπινης συνείδησης, έδωσαν χτες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στη Βρέμη οι δικηγόροι του Γερμανού, τουρκικής καταγωγής, Κούρνατς (Kurnaz), που μετά από 5 σχεδόν χρόνια φυλάκισης στο στρατόπεδο Γκουαντάναμο κατορθώθηκε να απελευθερωθεί και επέστρεψε με συνοδεία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στην οικογένειά του στη Βρέμη.

Ο Κούρνατς είχε συλληφθεί το 2001 στο Πακιστάν, όπου είχε μεταβεί για να φοιτήσει σε ισλαμική σχολή, σαν ύποπτος δρων τρομοκράτης και είχε παραδοθεί στις αρχές των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, από όπου δεμένος και με κλειστά τα μάτια μεταφέρθηκε στο Γκουαντάναμο.

Το θύμα των μεσαιωνικών βασανιστηρίων, λόγω του απερίγραπτου σοκ, που έχει υποστεί, δεν έγινε δυνατό να παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσαν οι δικηγόροι του.

Ο ένας από τους δύο Γερμανούς δικηγόρους, που αφηγήθηκε ορισμένες φρικιαστικές λεπτομέρειες, κατηγόρησε όχι μόνο τις πολιτικές και δικαστικές αρχές των ΗΠΑ για την παράνομη φυλάκιση του αθώου πελάτη του, αλλά και την προηγούμενη γερμανική κυβέρνηση - των σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων (Σρέντερ - Γιόσκα Φίσερ) γιατί δεν επέδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον για να αποσπάσουν τον Γερμανό πολίτη από τα χέρια της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Αλλά τα βάσανα του Κούρνατς δε φαίνεται να τελείωσαν, δήλωσε ο συνήγορος του θύματος. Εκκρεμεί εναντίον του κατηγορητήριο των γερμανικών αρχών για συμμετοχή του σε «τρομοκρατική οργάνωση».


Θ.Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ