Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μάχες επί μαχών

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέες εκρήξεις βομβών που είχαν τοποθετηθεί σε δρόμους τραυμάτισαν χτες Παρασκευή τέσσερις στρατιώτες της κατοχικής «συμμαχίας» στο Αφγανιστάν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. Στο μεταξύ, ο «πρόεδρος» του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι διέταξε τη διεξαγωγή «έρευνας» για τους θανάτους οκτώ αμάχων -περιλαμβανομένου ενός παιδιού - από αμερικανικό βομβαρδισμό στην επαρχία Κουνάρ, μετά τον οποίο εκπρόσωπος των δυνάμεων κατοχής δήλωσε ότι τα θύματα ήταν «μέλη της αλ Κάιντα».

Σε άλλη μια εξέλιξη στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν διέψευσαν χτες ότι πραγματοποιούν μυστικά συνομιλίες με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν και το ΝΑΤΟ για να σταματήσουν την εξέγερσή τους στο νότο.

Στον Καναδά, ένας ισλαμιστής, πρώην πληροφοριοδότης και πράκτορας της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας (RCMP, CSIS) δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να καταλάβει το Αφγανιστάν» και πρόσθεσε ότι οι Καναδοί στρατιώτες «χάνουν τη ζωή τους άδικα» εκεί (οι Καναδοί νεκροί είναι 25). «Ξέρετε, το Αφγανιστάν είναι μια χώρα που είχε προσπαθήσει να καταλάβει κι ο Μέγας Αλέξανδρος», είπε σκωπτικά ο Καναδός υπήκοος.

Παρ' όλ' αυτά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται, κατά πληροφορίες καναδικών ΜΜΕ, να αποστείλει άρματα μάχης «Λέοπαρντ» στο Αφγανιστάν. Ο στρατός το διέψευσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ