Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
«Κάτω τα χέρια από την Κούβα!»

Καταγγελία της ΠΟΑΟ προς την Ελληνική και τη Διεθνή Κοινή Γνώμη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) - μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών (FIR) - καταγγέλλει στον ελληνικό λαό και την κοινή γνώμη του εξωτερικού τη νέα θρασύτατη επίθεση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού κατά της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Κούβας, με αφορμή τα προβλήματα υγείας του Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο.

Οι Ελληνες αντιστασιακοί που πήραμε μέρος στο πλευρό των συμμάχων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και δώσαμε θυσίες για τα μεγάλα ιδανικά της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Προόδου ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, υπήρξαμε και θα παραμείνουμε ένθερμοι υποστηρικτές της Κούβας. Με αγανάκτηση και οργή, στη διάρκεια περίπου μισού αιώνα, παρακολουθούμε τη βάρβαρη τακτική των ΗΠΑ στα πλαίσια της αντικουβανικής εκστρατείας και της υπονομευτικής τους δράσης κατά της ανεξαρτησίας, της ακεραιότητας και του δρόμου ανάπτυξης που επέλεξε ο μικρός αλλά γενναίος λαός της Κούβας, με επικεφαλής το ΚΚ Κούβας και την άξια ηγεσία του. Η πρόσφατη, όμως, ανίερη ανοιχτή επίθεση ξεπερνάει κάθε προηγούμενο σε κυνισμό, ωμότητα κι απανθρωπιά.

Είναι αίσχος για τους ιθύνοντες της Ουάσιγκτον οι εμπρηστικές, τρομοκρατικές και γκανγκστερικές δηλώσεις τους. Και πρέπει να εξεγείρουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης κάθε τίμια συνείδηση. Μπροστά σ' αυτό το φαινόμενο και τον κίνδυνο που εγκυμονεί, δεν επιτρέπεται να υπάρξει από κυβερνήσεις, κόμματα, κοινωνικές οργανώσεις, αποσιώπηση, συναίνεση, ανοχή. Αλλά και από τους λαούς και τους απλούς ανθρώπους, αδιαφορία, εφησυχασμός και αδράνεια. Δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει η Κούβα Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Παλαιστίνη, Λίβανος.

Καταδικάζουμε και στιγματίζουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο τους υπονομευτές της Δημοκρατίας της Κούβας. Καλούμε να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική πάλη σε όλο τον κόσμο. Απαιτούμε να ματαιωθούν τα καταχθόνια σχέδια των ΗΠΑ, της CΙΑ, του Πενταγώνου και της Κουβανο-Αμερικάνικης Μαφίας του Μαϊάμι. Απαιτούμε να απελευθερωθούν οι Κουβανοί αγωνιστές κρατούμενοι.

Εκφράζουμε προς την Κούβα, το λαό και την ηγεσία της τα αισθήματα εκτίμησης, σεβασμού και θαυμασμού. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και τελικά θα νικήσει. Εκφράζουμε τα αισθήματα μέγιστης αγάπης και προσωπικά στον ακριβό μας συναγωνιστή και σύντροφο Φιντέλ Κάστρο. Και από τα βάθη της καρδιάς μας, του ευχόμαστε γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του και μακροημέρευση.

Η ΠΟΑΟ, εξ ονόματος όλων των φορέων που ανήκουν στη δύναμή της - αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, Αναπήρων, Πολιτικών Προσφύγων, Μεσανατολιτών, Εκπαιδευτικών, Απογόνων, καθώς και φορέων που συνεργάζεται, Μακρονησιωτών, Αντιχουντικών κ.ά.

Ενώνει τη φωνή της με όλες τις Κινήσεις Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς, προς το ηρωικό Νησί της Ελευθερίας. Την ανυπότακτη Κούβα του Φιντέλ Κάστρο, του Τσε Γκεβάρα, του Ραούλ Κάστρο και των συντρόφων τους. Την Κούβα, της Επανάστασης και του Σοσιαλισμού. Φωτεινό Φάρο στο Δυτικό Ημισφαίριο και σε όλο τον Κόσμο.

Καλεί όλους τους δημοκράτες και πατριώτες, το Λαό και τη Νεολαία μας να υπερασπιστούν την Κούβα με κάθε τρόπο και από κάθε επιβουλή.

Κάτω τα χέρια από την Κούβα.

Τα σχέδια των εχθρών της δε θα περάσουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ