Τετάρτη 30 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πάθος για νίκη

Τη γνώριμη Γαλλία αντιμετωπίζει σήμερα η Εθνική, που θέλει να περάσει στην τετράδα

Με στόχο τη νίκη, η οποία οδηγεί στην τετράδα, η Εθνική αντιμετωπίζει σήμερα το πρωί (10.30, ΝΕΤ) τη Γαλλία. Εχοντας ως σύμμαχο την καλή προϊστορία, αλλά και τις δυνατότητες (που έδειξαν στο παρκέ) ο Γιαννάκης και οι παίχτες του, πιστεύουν ότι θα υλοποιήσουν το ποθητό. Από την πλευρά τους οι «τρικολόρ» προσβλέπουν, στο ίδιο αποτέλεσμα, που - εκτός των άλλων - του έχουν δώσει χαρακτήρα ρεβάνς, για τον περσινό ημιτελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. (Θυμίζουμε πως η ελληνική ομάδα, με τρίποντο του Διαμαντίδη 3'' πριν από το τέλος, «έκλεψε» τη νίκη - πρόκριση).

Η τελευταία προπόνηση της «γαλανόλευκης» ομάδας έγινε χωρίς προβλήματα, μέσα σε καλό κλίμα. Το οποίο μάλιστα βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο, όταν έγινε γνωστό πως ο Ζήσης πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα είναι κοντά στους συμπαίχτες του. Προπονητικό τιμ και παίχτες δηλώνουν έτοιμοι για τη σημαντική αναμέτρηση.

Στην αντίπερα όχθη η απουσία του Πάρκερ ίσως αποδειχτεί καθοριστική. Πάντως ο Ελληνας ομοσπονδιακός εκλέκτορας δεν... επαναπαύεται. «Η απουσία του πιθανότατα τους έχει συσπειρώσει και θα τους δώσει επιπλέον κίνητρο», ανέφερε ο Π. Γιαννάκης και πρόσθεσε: «Πρέπει να έχουμε υπομονή και ηρεμία. Είναι ομάδα με πολλά προσόντα. Εχουν ψηλά κορμιά και λύσεις για διάφορα σχήματα. Τους σεβόμαστε και πρέπει να αγωνιστούμε με συγκέντρωση και υπομονή. Είναι δεδομένο πως γνωριζόμαστε πολύ καλά. Το κίνητρο της Γαλλίας για ρεβάνς είναι φυσιολογικό, αλλά και εμείς έχουμε σωστή αντίδραση κόντρα σε ομάδες με κίνητρο. Και εμείς έχουμε κίνητρο και το έχουμε δείξει».

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Γάλλων, Κλοντ Μπερζό, δήλωσε (σ' ένα κρεσέντο αβροφροσύνης και χιούμορ) ότι για να εξασφαλιστεί η επικράτησή τους «πρέπει να κλειδώσουμε τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο ξενοδοχείο»... Στα σοβαρά, θεωρεί ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα με λίγη περισσότερη επιθετικότητα από ό,τι συνήθως. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε ούτε στιγμή. Αν το κάνουμε, η Ελλάδα θα το εκμεταλλευτεί, αφού ξέρει πώς να ανταποκριθεί στις συνθήκες του παιχνιδιού. Η Ελλάδα είναι σαν τρένο. Είναι μια ομάδα, η οποία τη στιγμή που νομίζεις πως την έχεις στριμώξει, βρίσκει τις λύσεις και δε σε αφήνει στιγμή να ανασάνεις».

  • Διαμαντίδης και Ντικούδης, «όπλα» του Γιαννάκη και σήμερα

    Eurokinissi

    Διαμαντίδης και Ντικούδης, «όπλα» του Γιαννάκη και σήμερα
    Στον έτερο αγώνα της ημέρας οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη Γερμανία (13.30, ΝΕΤ). Χτες Αργεντινή και Ισπανία επικράτησαν εύκολα των αντιπάλων τους και θα διεκδικήσουν (Παρασκευή) τη μια από τις δύο θέσεις του τελικού. Οι Λατίνοι συνέτριψαν την Τουρκία με 83-58 και οι Ιβηρες τη Λιθουανία με 89-67.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για το πρώτο βήμα (2022-02-17 00:00:00.0)
Ωρα ημιτελικού για Εθνική γυναικών (2015-09-03 00:00:00.0)
Ελπίδες και όνειρα (2012-08-30 00:00:00.0)
Χωρίς άγχος (2007-09-18 00:00:00.0)
«Υπομονή και μυαλό» (2005-09-20 00:00:00.0)
Στα... πόδια του η πρόκριση (1999-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ