Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Τυχοδιωκτισμός...

Επιμένει να εμφανίζεται ως τιμητής των προβλημάτων των ηλικιωμένων η ηγεσία της Νομαρχίας Αθηνών (ΠΑΣΟΚ), διαπιστώνοντας τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα γηροκομεία, η πλειοψηφία των οποίων είναι παράνομα. Ετσι, προχτές, ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, ζήτησε εισαγγελική συνδρομή, ώστε να δώσει λύση η δικαιοσύνη στο πρόβλημα υγιεινής και ασφάλειας που διαπίστωσαν υπηρεσίες της στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ευστράτιου Αξιώτη, στην οδό Κίμωνος 4, στο Μαρούσι. Εκεί μένουν 35 ηλικιωμένοι, οι συγγενείς των οποίων δεν έχουν εμφανιστεί για να τους παραλάβουν, ούτε και για να επιτρέψουν τη μεταφορά τους.

Ο τυχοδιωκτισμός στη συγκεκριμένη περίπτωση έγκειται στο ότι το πρόβλημα με την παράνομη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Οπως είναι επίσης γνωστό ότι από το 1980 τα γηροκομεία λειτουργούν παράνομα. Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο δημόσια γηροκομεία. Διαπιστώνεται δηλαδή η παντελής έλλειψη δημόσιων δομών φροντίδας των ηλικιωμένων και κατά συνέπεια απόλυτη εκμετάλλευση της τρίτης ηλικίας.

Διαπιστώνεται η υποκρισία και το θράσος της ηγεσίας της Νομαρχίας Αθηνών, η οποία ενώ γνωρίζει χρόνια το πρόβλημα, έρχεται τώρα προεκλογικά να δηλώσει τη δήθεν ανησυχία και ενδιαφέρον της. Ερχεται να ζητήσει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που δεν επιτρέπει τη μετακίνηση ηλικιωμένων χωρίς τη συγκατάθεση των συγγενών τους και όχι τη λύση στο πρόβλημα, δηλαδή ικανές δομές δημόσιας φροντίδας της τρίτης ηλικίας. Αυτό, όμως, απαιτεί σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική που η ίδια η ηγεσία της Νομαρχίας υπηρετεί.


Χ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ