Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλες πυρκαγιές σε Γιάννενα και Δράμα

Δασικές εκτάσεις κατέκαιγαν μέχρι αργά χθες το βράδυ δύο μεγάλες πυρκαγιές σε Γιάννενα και Δράμα, οι οποίες ξέσπασαν το μεσημέρι σε διάστημα 45 λεπτών. Συγκεκριμένα, φλόγες ξεπρόβαλαν στη 1.15 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Χρυσοράχης Ιωαννίνων και πήραν μεγάλη έκταση λόγω των δυνατών ανέμων, χωρίς όμως να απειλούν κατοικίες.

Στο σημείο, εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, έχουν σπεύσει και υδροφόρες από γειτονικές περιοχές και δήμους. Στις 2 το μεσημέρι, πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Ψηλή Ράχη Δράμας και μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Ενδιάμεσα, στη θέση Βίγλα της Κέρκυρας, η φωτιά που εκδηλώθηκε στη 1.50, έκαψε 50 στρέμματα με πεύκα σε δύσβατη περιοχή και τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο βρίσκονταν οι φωτιές σε Ζάκυνθο - στις περιοχές Βολίμες, Κερί, Ορθονιές και Αγία Θέκλα - σε Κεφαλλονιά - Ανινάτα και Καραβάδο - σε Χαλκίδα (Δήμος Αφιδόνας) και Σαλαμίνα (Κανάκια).

Ιδιαίτερη προσοχή για εκδήλωση πυρκαγιάς στους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στους αρμόδιους φορείς των Νομών Ευβοίας, Κυκλάδων, Χίου, Σάμου, Χανίων, Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Δωδεκανήσου (ιδιαίτερα για Κάρπαθο και Κω) συστήνει για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ