Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«Μπιτάτος» αποπροσανατολισμός

«Για μια πόλη ξάγρυπνη, πράσινη, ερωτική, μπιτάτη». Αυτό κι αν είναι σύνθημα...
«Για μια πόλη ξάγρυπνη, πράσινη, ερωτική, μπιτάτη». Αυτό κι αν είναι σύνθημα...
«Για μια πόλη ξάγρυπνη, πράσινη, ερωτική, νεανική, μπιτάτη».

Πρόκειται για δύο από τα πολλά συνθήματα με τα οποία έχει γεμίσει τους τοίχους της πόλης, ο υποψήφιος του ΣΥΝ, Γιάννης Κολμανιώτης, στη Νέα Ιωνία. Η σχέση, βέβαια, του ανθρώπου καθώς και του πολιτικού του φορέα με τη Νέα Ιωνία είναι προφανής. Σε μια εργατούπολη που τα εργοστάσια κλείνουν και που οι εμποροϋπάλληλοι ζουν το μεσαίωνα του νέου ωραρίου, αυτός «τάζει» ότι θα φέρει την «ξαγρύπνια» και το «μπιτάτο» στιλ των ντισκο-σκυλο-χοροπηδάδικων. Εχει προτεραιότητες ο άνθρωπος... Και... άποψη για τα προβλήματα των ανθρώπων του μόχθου. Με λίγα λόγια, δεν έχει σημασία αν είναι άνεργος ή παίρνει αύξηση 77 λεπτά του ευρώ στο μεροκάματο. Το θέμα είναι το... μπιτ.

Οσο για το άλλο του σύνθημα που χρησιμοποιεί («Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν»), το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι αναφέρεται σε μια πόλη που δεν έχει μείνει δεντράκι για δεντράκι και το μόνο «πράσινο» που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια είναι αυτό της ΠΑΣΟΚικής διαχείρισης του δήμου - δηλαδή του συμμάχου κόμματος του ΣΥΝ σε πολλούς δήμους και νομαρχίες της χώρας - του οποίου οι δήμαρχοι που έχουν περάσει, έχουν υιοθετήσει το «Τσιμέντο να γίνει!».

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε «μπιτάτες» γελοιότητες τα παραπάνω. Μόνο που αυτή είναι μία από τις εκδοχές της επίσημης πολιτικής που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους. Αυτήν δηλαδή που ακολουθεί ο ΣΥΝ και τα στελέχη του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ