Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», αναφέρει σε χτεσινή του δήλωση:

«Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου της Αθήνας αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα. Περίπου το 35% των εργαζομένων είναι με συμβάσεις έργου. Πολλοί απ' αυτούς βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρόθεση της δημοτικής αρχής να αλλάξει τη σχέση εργασίας τους και από εκεί που ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ τώρα να εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Δηλαδή, γίνονται "εργολάβοι", ενώ ταυτόχρονα συρρικνώνονται τα δικαιώματά τους, μειώνεται η ήδη πενιχρή αμοιβή τους, γίνονται εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν 940 εργαζόμενοι με συμβάσεις σε υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας, με νόμο του ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και κάλυψη των κενών θέσεων, με προτεραιότητα στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών. Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", συμπαραστέκεται και στηρίζει τα αιτήματα και το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ